Şehir genelinde tüm hızıyla devam eden karla mücadele çalışmalarını değerlendiren Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, “4 gündür gece gündüz devam eden karla mücadele çalışmalarımız neticesinde şehir merkezi ve 16 ilçenin tamamında kapalı yol kalmamıştır. Büyükşehir sınırlarının tamamındaki arterlere bin 500 ton tuz atılmıştır. 174 grup ve mahalle yolunda karla mücadele çalışması yapılmıştır. Gerekli önlemler ise halen alınmaya devam etmektedir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, 16 ilçenin tamamında Büyükşehir öncülüğünde sürdürülen karla mücadele çalışmalarını değerlendirdi. 12 ayrı bölgeye yayılan çalışmalarda 120 personelin görev aldığını ve 50 araç kullanıldığını aktaran Oktar, ilçe belediyeleri personel ve teçhizatının da dâhil olduğu çalışmaların koordinasyonlu bir şekilde devam ettiğini aktardı.

Bin 500 Ton Tuz Atıldı
Ali Oktar’ın açıklamaları şu şekilde; “4 gündür gece gündüz devam eden karla mücadele çalışmalarımız neticesinde şehir merkezi ve 16 ilçenin tamamında kapalı yol kalmamıştır. Yine bu süreçte büyükşehir sınırlarının tamamındaki arterlere bin 500 ton tuz atılmıştır. 174 grup ve mahalle yolunda karla mücadele çalışması yapılmış, gerekli önlemler ise halen alınmaya devam etmektedir. 4 günün sonunda toplam 3 bin kilometrelik grup ve mahalle yolunun ulaşıma açık tutulduğunu söyleyebiliriz.”

Çalışmalara Gece Gündüz Devam
“Şuanda ekiplerimiz grup yolları haricinde mahalle yollarındaki genişletme çalışmalarını sürdürmektedir. Meteorolojiden aldığımız bilgiler ışığında çalışmalarımızı 24 saat kesintisiz sürdürüyoruz. Bu yüzden önümüzdeki 2 gün yaşanacağı açıklanan don olaylarına karşı vatandaşlarımızı daha dikkatli olmaya davet ediyoruz. Büyükşehir ekipleri bu süreçte de güzergahlarda tuzlama çalışmalarını sürdürecektir. Hemşerilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için çalışmalarımızı gece gündüz sürdürüyoruz.”