İl dışından şehre girişi yapılabilecek olası atıklara dönük denetimlerin kesintisiz sürdürüldüğünü belirten Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Recep Karamehmetoğlu, “Denetimlerimiz sonucu mevzuata aykırı taşıma yaptığı tespit edilen atık nakliye firmaları hakkında idari işlem gerçekleştiriyoruz. Şehre, yabancı ve mevzuata aykırı atık girmesine müsaade etmiyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, il dışından şehre girişi yapılabilecek olası atık maddelere karşı rutin denetimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda şehir girişindeki muhtelif gişelerde İl Emniyet Müdürlüğü, Zabıta ve Çevre ekiplerinin ortaklaşa denetimlerine devam ettiklerini kaydeden Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Recep Karamehmetoğlu, “Denetimlerimiz sonucu mevzuata aykırı taşıma yaptığı tespit edilen atık nakliye firmaları hakkında idari işlem gerçekleştiriyoruz. Şehre, yabancı ve mevzuata aykırı atık girmesine müsaade etmiyoruz” diye konuştu.

Çevre Hassasiyeti
Karamehmetoğlu, “Atık yönetimi, üzerinde en ciddi durduğumuz konuların başında geliyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’nun talimatları uyarınca bu konudaki çalışmalarımızı 16 ilçenin tamamında sürdürmekteyiz. Aynı zamanda İl Emniyet Müdürlüğü, Zabıta ve Çevre ekiplerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği denetimlerle olası atık maddelerin şehre girişlerini henüz gişelerdeyken önlüyoruz. Çevre hassasiyeti konusunda üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz. Çevre hassasiyetimiz bu başlıktaki çalışmalarımızla yabancı ve mevzuata aykırı atıkların Sakaryamıza girişini önlüyor” dedi.

Denetimler 7/24 Sürüyor
Üniversiteden alınan çevre raporlarını atık yönetim süreçlerine entegre ettikleri bilgisini de paylaşan Recep Karamehmetoğlu, “Bilindiği üzere Mahalli Çevre Kurulu Kararı ile il dışından ilimize atık getirilmesi yasaklanmıştı. İl dışından getirilen atıkların tespiti için bölge denetim ekiplerimiz 7 gün 24 saat rutin olarak denetimlerde bulunmaktadır. Bu anlamda il dışından kontrolsüz bir şekilde atık getirilmesinin engellenebilmesi için denetimlerimiz kararlı bir şekilde aralıksız devam edecektir” ifadelerini kullandı.