Şehir Merkezi YeşilleniyorŞehir Merkezi YeşilleniyorŞehir Merkezi YeşillŞehir Merkezi Yeşilleniyor

Marmara Belediyeler Birliği tarafından Turkcell’in desteğiyle düzenlenen ve kamuoyunda Türkiye’nin en ciddi yerel yönetimler ödülü olarak kabul edilen Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri, İstanbul Taksim’de düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Sakarya Büyükşehir Belediyesi, çeşitli dallarda aldığı bir 1.’lik, iki 3.’lük ödülüyle dikkat çekti. 

Geleneksel olarak düzenlenen ve Türkiye’nin en ciddi yerel yönetimler ödülü olarak kabul edilen Marmara Belediyeler Birliği Örnek Belediyecilik Proje Yarışması ödül töreninin ismi bu yıldan itibaren Altın Karınca belediyecilik ödülleri olarak değiştirildi. Bu yıl Turkcell’in desteğiyle beşincisi düzenlenen ve altı ayrı kategoride toplam 512 katılımla rekor kırılan Altın Karınca yarışması kapsamında, ön elemeleri geçemeyen veya projesi olduğu halde gerçekleştirilemeyen projelerin elenmesiyle toplam 203 seçkin proje finallere kaldı. Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ve Prof. Dr. Rafet Bozdoğan'ın bilim kurulu başkanlığını yaptığı, 12 akademisyen ve uygulayıcının da jüri üyesi olduğu Altın Karınca yarışmasının sonuçları Taksim Martı Hotel'de gerçekleştirilen ödül töreniyle sahiplerini buldu. Ekranların sevilen simalarından İnci Ertuğrul’un sunduğu törende, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zihinsel ve Bedensel Engelliler Gösteri Grubu (İSÖM-X) tarafından da mini bir konser verildi. 

Türkiye’nin en prestijli yerel yönetimler ödülü
Yarışmayla ilgili açıklama yapan Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Belediyecilikte özgün projelerin desteklenmesi ve yapılan çalışmaların tüm belediyelere örnek olacak şekilde tanıtılarak yaygınlaştırılması amacıyla, yarışmaya büyük önem veriyoruz. Türkiye’nin yerel yönetimler alanında en seçkin ve konusunda uzman akademisyenlerinden oluşan bilim kurulumuzun tercihleriyle sonuçları belirlenen yarışmamız, bu özelliğiyle Türkiye’nin en saygın yerel yönetimler ödülü olarak kabul ediliyor” diye konuştu. 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi 3 ödül birden aldı
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen En temiz Kent yarışmasında aldığı 1.lik ödülünden sonra Altın Karınca Yarışması’nda da 3 ödül birden alarak başarısını devam ettirdi. Ödül törenine Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Vahit Çomoğlu, Yüksel Çelik, Arzu Saygıner Çil ve M. Yücel İnce katıldı. Daire Başkanı Çomoğlu, “Çevre Koruma Dairesi olarak bu bizim 9. ödülümüz. Çalışmalarımızda bizlere desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na ve çalışmalarıyla bu ödülleri hak eden mesai arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.