SASKİ Genel Müdürlüğü 22 Mart Dünya Su Günü kapsamında 3 gün sürecek eğitimler, seminerler, tesis gezileri ve çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü, 22 Mart Dünya Su Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleyecek. 1993 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ilan edilen 22 Mart Dünya Su Günü ile giderek artan temiz su sorununa dikkat çekmek, içilebilir su kaynaklarını korumak ve çoğaltmak için somut adımlar atılmasını sağlamak amaçlanıyor.

Dolu dolu etkinlikler
SASKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “22 Mart Dünya Su Günü kapsamında kurumumuz tarafından eğitimler, seminerler, tesis gezileri ve çeşitli etkinlikler düzenlenecektir. 21 Mart Çarşamba günü başlayacak etkinliklerde Geyve Atatürk Ortaokulu ve Geyve Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerine Bilinçli Su Kullanımı Eğitimi verilecek. 22 Mart Perşembe günü saat 10.00’da AKM’de Sakarya Valiliği ve SASKİ tarafından düzenlenecek geniş katılımlı etkinlikle Dünya Su Günü kutlanacak. Yine 22 Mart Perşembe günü saat 10.00’da Neva Altın Çocuk Okulu öğrencileri Hızırilyas Su Yönetim Merkezi’ni ziyaret edecek. Saat 13.30’da Şen Piliç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik, saat 14.00’da ise Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencilerine yönelik olarak ‘Suyun Önemi’ konulu seminerler düzenlenecek. 23 Mart Cuma günü 14.00’da Teksen Koleji öğrencileri Hızırilyas Su Yönetim Merkezi’ni ziyaret edecek. 14.30’da ise Bil Okulları’ndan 140 öğrenciye Bilinçli Su Kullanımı Eğitimi verilecek” denildi.