SASKİ tarafından Nuri Bayar İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen Bilinçli Su Kullanımı Eğitimi’nin ardından düşüncelerini paylaşan Müdür Yardımcısı Erdoğan Kılıç, “SASKİ uzmanlarınca verilen eğitim daha kaliteli, daha iyi ve öğrencinin unutmayacağı, hafızasına yerleştireceği şekilde oluyor” derken, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Habibe Çelik, “Eğitim çocuklar için hem farklı bir ufuk açıyor hem de bilinçlenmelerini sağlıyor” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından öğrencilere yönelik olarak düzenlenen Bilinçli Su Kullanımı Eğitimleri Nuri Bayar İmam Hatip Ortaokulu ile devam etti. Eğitim kapsamında öğrencilere atıksuların arıtılması, kirlilik ve yanlış kullanım gibi nedenlerle her geçen gün tükenen su kaynaklarının korunması konularında bilgiler verildi. Her eğitim sonunda olduğu gibi tüm öğrenciler ‘su müfettişi’ ilan edilirken, küçük müfettişlere SASKİ tarafından hazırlanan eğitim çantaları hediye edildi.

SASKİ bu işin uzmanı
Eğitimin ardından açıklamalarda bulunan Müdür Yardımcısı Erdoğan Kılıç, ''Güzel bir eğitim oldu. SASKİ bu işin uzmanı olduğu için, kurum tarafından verilen eğitimin çocuklar açısından daha iyi olacağını düşünüyorum. SASKİ uzmanlarınca verilen eğitim daha kaliteli, daha iyi ve öğrencinin unutmayacağı, hafızasına yerleştireceği şekilde oluyor. Bundan sonra çocuklarımızın bilinçli bir su tüketicisi olacağına inanıyorum. Hem okulda hem evde bilinçli olacaklardır. Öğrencilerin bilinçli tüketiciler olmaları ve bunların tüm topluma ulaştırılmasında noktasında SASKİ’nin büyük bir hizmet verdiğini düşünüyorum” diye konuştu.

İnsan çekirdekten yetişir
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Habibe Çelik, ''Eğitim çocuklar için hem farklı bir ufuk açıyor hem de bilinçlenmelerini sağlıyor. O yüzden verimli ve etkili olduğunu düşünüyorum. Bu tür eğitimlerin daha sık yapılması gerektiği kanaatindeyim. Çocuklardan eğitim sonrasında kesinlikle geri dönüşler alacağız. İnsan çekirdekten, yani tohumdan yetişiyor. Küçük yaşta bu alışkanlığı kazanabilirlerse yaşamları boyunca bilinçli bireyler olacaklardır. Bizler şuan suyu bol olan bir yerde yaşıyoruz ama su yokluğu çeken insanların olduğunu bilmeliyiz. Bu tür eğitimlerin devamını temenni ediyoruz.''

Sorulara cevap bulunuyor
Eğitim için SASKİ’ye teşekkür eden Arapça Öğretmeni Yüsriye Şengül, ''SASKİ'nin vermiş olduğu bu eğitim çocuklar için çok güzel bir etkinlik. Çocuklar su konusunda bilinçleniyorlar, sorularına rahatlıkla cevap bulabiliyorlar. Çok faydalı bir eğitim oldu. Çocukların suyun önemini ve bilincini verdiğiniz görsellerle daha iyi görerek anladıklarını ve öğrendiklerini düşünüyorum. İnşallah bu konuda kendilerinde bir sorumluluk oluşacak ve böylece çevrelerine de bu konuda bilinç aşılayacak duruma geleceklerdir'' ifadelerini kullandı.