Büyükşehir Belediyesi Sapanca SGM Yerinde Tarih Atölyesi’nde ilk gezi gerçekleştirildi. Geyve, Alifuatpaşa ve Taraklı ilçelerini ziyaret eden öğrenciler tarihi mekânları yakından inceledi. Yaz okulunda eğlenen çocuklar aynı zamanda tarih bilincinin farkına vardı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerine devam eden Sapanca Sosyal Gelişim Merkezi yaz kursları Yerinde Tarih Atölyesi’nin tarihi mekân gezileri ile başladı. Ali Fuad Cebesoy Müzesi, II. Bayezid Köprüsü, Taraklı Hisar Konağı, Kurşunlu Camii, 7 Asırlık Çınar ve Geyve Elvanbey İmareti’ni ziyaret eden çocuklar tarihi mekânları yakından inceledi. Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Çocukların tarih bilincinin gelişmesi için gezilerimiz devam edecek” denildi.