Büyükşehir Belediyesi Sapanca Sosyal Gelişim Merkezi'nde, sınıf içi etkinlikler devam ediyor. Peygamberimizin tebessüme verdiği önem bu hafta derslerin konusu oldu. Özçelik “Kur’an-ı Kerim ve Değerler Eğitimi Sınıfı Öğrencilerimiz, sahabe Efendimiz Hz. Abbas’ın ‘Ben Peygamberimizden daha çok tebessüm eden, gülümseyen birini görmedim’ sözü üzerine tebessüm konulu sınıf içi etkinlik düzenlendi” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sapanca Sosyal Gelişim Merkezi'nde Kur’an-ı Kerim ve Değerler Eğitimi Atölyesi öğrencileri ve resim sınıfı öğrencilerinin birlikte hazırladıkları çerçevelerle tebessüm etmenin önemi Peygamber efendimizin sözüyle anlatıldı.

Peygamberimiz ve tebessüm
Konuyla ilgili Sapanca SGM Birim Sorumlusu Macit Özçelik “Kur’an-ı Kerim ve Değerler Eğitimi Sınıfı Öğrencilerimiz, sahabe Efendimiz Hz. Abbas’ın ‘Ben Peygamberimizden daha çok tebessüm eden, gülümseyen birini görmedim’ sözü üzerine tebessüm konulu sınıf içi etkinlik düzenledi. Öğrencilerimiz, sevgili Peygamberimizi örnek alarak tebessüm etmenin toplum içindeki önemini ve insanların birbirlerine olan sevgisini arttırdığını anlatan toplumsal mesajı, gülümseyen harfler ve ayraçları fotoğraf çerçevesi yaparak verdiler. Resim sınıfı öğrencilerimiz ise edindikleri bilgi ve birikimle perspektif, ana-ara renkler, ışık-gölge, tonlama, şekil-zemin ilişkisi kurma ile resim dersinin en keyifli aşaması olan tuval üzerine kurallı çalışmalar yaptı” ifadelerinde bulundu.