Sanat Eserleri Bizi Maneviyata YükseltmeliSanat Eserleri Bizi Maneviyata

Baba geleneği temsil eder
Yusuf üçlemesini biraz açarak anlatan Semih Kaplanoğlu, “İzleyicilerin kendi hayatlarıyla kurabileceği bağlar ilgimi çekiyor. Filmlerimde buna dikkat ediyorum. Yumurta, Süt ve Bal’da baktığınız zaman ‘baba’ karakteri dikkati çeker. Babanın temsil ettiği manevi bir alanın olduğunu düşünüyorum. Doğanın bilgisine sahip insanlar maalesef azalıyor. Babanın bir tür geleneği temsil etmesi ve geleneğin hayatımızdan çekilmesi. Baktığınız zaman filmde bunlar dikkat çeken unsurlardır” dedi.  

Aşka dair bir film çekeceğim
Sinemayı da tanımlayan Kaplanoğlu, “Sinema bana göre sanat olan bir şey. Her sanat eseri gibi sinemanın da bizi maneviyata yükseltmesi gerekir” diye konuştu. Sorulan bir soru üstüne oyunculuğu da yorumlayan Kaplanoğlu, her insanın oyuncu olabileceğini söyledi. Bundan sonra yapmayı planladıklarını da anlatan Semih Kaplanoğlu, “Derinleşme çabası olan bir insanım. Ayrıca sinema ile şiiri yakınlaştırma çabam da var. Bundan sonra bir aşka dair film yapmayı düşünüyorum. Yani bir proje var ve üzerinde çalışıyorum. Yalnız şunu söyleyebilirim ki, filmimi bu sefer İstanbul’da çekeceğim” dedi.


Etkinlikler devam edecek

Programın sonunda Semih Kaplanoğlu, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İbrahim Aktürk, Semih Kaplanoğlu’na çini bir tabak hediye etti. Verdiği bilgiler için Kaplanoğlu’na teşekkür eden İbrahim Aktürk, kültür sanat etkinliklerinin devam edeceğini ve birbirinden güzel programları Sakaryalılar için düzenleyeceklerini söyledi.