Sakarya’da yaygın eğitimin markası haline gelen SAMEK’te bu zamana kadar 33 bini aşkın Sakaryalı eğitim çalışmaları ile buluştu. Kadınların, gençlerin ve çocukların yeteneklerini keşfetmelerine, boş vakitlerini değerlendirmelerine olanak sağlayan SAMEK, şehrin halk üniversitesi görevini üstleniyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine yıl boyunca devam eden SAMEK Kurslarına bu zamana kadar 33 bini aşkın Sakaryalı katıldı. Sunulan eğitim kalitesinin yanı sıra kursiyerlerden gelen örnek başarı hikâyeleri ile Sakarya’da yaygın eğitimin markası haline gelen SAMEK’te beceriler sanatla buluşuyor, girişimci ruh SAMEK’te hayat buluyor. SAMEK’in Sakarya’da üstlendiği bu misyonu kursiyerlerden Merve Gölkenli’nin sözleri ise adeta özetliyor; “SAMEK dayanışma ve dostluk paydasında, bilginin üretime geçtiği yerdir”.

Ev hanımları için güzel bir imkân
Gölkenli, “Eserlerimizi SAMEK satış mağazasında satmaya başladıktan sonra öğrenme istediğimiz daha da arttı. Satıştan kazandıklarımızla kendi malzemelerimizi temin ederek, daha yeni şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bu özellikle ev hanımları için güzel bir imkân. SAMEK’le tanıştıktan sonra kendimize güvenimiz arttı, hayatta bizim de bir sözümüz var diyebildik. Arkadaşlarımızla ilişkilerimiz o kadar samimi ve sıcak ki, keşke her gün ders olsa diye temenni ediyoruz” diye konuştu.

Büyükşehir’e teşekkür
Sakaryalıklara SAMEK kapısını çalmaları çağrısında da bulunan Merve Gölkenli, “Şimdilerde anne kız öğrendiklerimiz sayesinde yeni ürünler oluşturuyoruz. SAMEK’te öğrendiklerimizi yaz tatilinde uygulama yaparak daha da pekiştiriyoruz. Herkes hayatında bir kere SAMEK’in kapısını çalmalı. Biz anne kız olarak SAMEK ailesinin bir ferdi olduğumuz için çok mutluyuz. Hedeflerimize giden yolda umudumuzu artıran SAMEK’e ve Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.