SAMEK Akyazı Yılsonu Sergisi’nin açılış programında konuşan Başkan Toçoğlu; “Kadınlarımız, çocuklarımız ve gençlerimizin bir araya geldiği eğitimlerden bugüne kadar yaklaşık 40 bin hemşerimiz faydalandı. Bizler SAMEK eğitimlerine gösterilen teveccühün farkındayız. İnşallah şehir genelinde faaliyet gösteren SAMEK’lerin sayısını daha da artıracağız."

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SAMEK Akyazı Yılsonu Sergisi’nin açılış programına katıldı. Kenan Sofu Aile Parkı’nda gerçekleştirilen programa Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, AK Parti Milletvekilli Adayları Mustafa isen ve Bilgehan Doğru, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Ebru ile SAMEK’te Tanıştım
SAMEK Kursiyerlerin ney, keman ve gitar gösterileri ile başlayan programda kısa bir konuşma yapan Akyazı SAMEK Ebru öğrencisi Nihal Güner, “Akyazı’ya İstanbul’dan taşındım. Akyazı’da SAMEK Kurslarını olduğunu öğrendim. İstanbul gibi sanatın yoğun olarak bulunduğu bir şehirden gelip ebru sanatıyla Akyazı’da tanışmaktan mutluluk duyuyorum. SAMEK sayesinde yeni arkadaşlar edindim. Bir sosyal aktivitem ve hobim oldu. SAMEK kurslarının açılmasına vesile olan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

SAMEK Sosyalleşme Alanıdır
Sanat ve Meslek Eğitimi Kurslarının Akyazı’da önemli bir görev üstlendiğini belirten Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, “SAMEK merkezleri 7’den 70’e tüm hemşerilerimizi bir araya getiriyor. İnşallah Büyükşehir Belediyemizin de destekleriyle SAMEK eğitimlerini daha etkin hale getireceğiz” ifadelerini kullanırken; Milletvekili Adayı İsen, “Dünya’da artık kalkınma kriterleri içerinde kişi başına düşen milli gelir hesaplanmıyor. Kalkınma değerleri vatandaşların kültürel ve entelektüel beklentilerine ulaşım değerleri ile ölçülüyor. SAMEK Kursları bir sosyalleşme ortamıdır. Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımıza, kurslarda emek veren öğreticilere ve bu kurslara alaka gösteren ilçemiz sakinlerine tebrik ediyorum” diye konuştu.

SAMEK’e Gösterilen Teveccühün Farkındayız
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Hemşerilerimizin sosyal ihtiyaçlarının karşılık bulduğu en önemli merkez SAMEK’tir. Kadınlarımız, çocuklarımız ve gençlerimizin bir araya geldiği eğitimlerden bugüne kadar yaklaşık 40 bin hemşerimiz faydalandı. Bu kurslarla hemşerilerimiz hem yeni el becerileri kazanıyor hem de sosyal yaşama daha fazla adapte oluyor. SAMEK’ler adeta kadınlarımız ve gençlerimiz için bir terapi merkezi görevi üstleniyor. Bizler SAMEK eğitimlerine gösterilen teveccühün farkındayız. İnşallah şehir genelinde faaliyet gösteren SAMEK’lerin sayısını daha da artıracağız” ifadelerini kullandı. Yapılan konuşmaların ardından Akyazı SAMEK kursiyerleri günün anısına Başkan Toçoğlu’na hediye takdim etti. Kursiyerlere katılım belgesi teslim töreni ile devam eden program Akyazı Yılsonu Sergisi’nin açılışı ile sona erdi. Başkan Toçoğlu ve katılımcılar sergide yer alan eserleri tek tek inceleyerek kursiyerlerden bilgi aldı.