Büyükşehir Belediyesi Bulvar SAMEK’te eğitimler devam ediyor. Takı Tasarım Eğitmeni Beyza Ertik “Kursumuzun mesleki anlamda katkılarının yanında psikolojik anlamdaki katkıları da çok fazla. Kursiyerlerimiz burada farklı şeyler öğrenip aynı zamanda sosyalleşiyorlar” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Sanat ve Meslek Eğitim Kurslarında dersler devam ediyor. Bulvar SAMEK’te takı tasarım atölyesinde yaptıkları takıları Ofis Sanat Merkezi’nde satan kursiyerler manevi kazançlarının yanı sıra maddi kazançlar da elde ediyorlar.

Mutlu etmek için çalışıyoruz
Takı Tasarım Eğitmeni Beyza Ertik, “7 yıldır SAMEK’te görev yapıyorum ve her yıl öğrencilerimizle yeni tasarımlar yapıp elimizdeki malzemeleri değerlendiriyoruz. Bazı öğrencilerimiz kendileri takmak için tasarım yapıyor bazı öğrencilerimiz ise bu takıları satarak maddi kazanç sağlıyor. Kursumuzun mesleki anlamda katkılarının yanında psikolojik anlamdaki katkıları da çok fazla.  Kursiyerlerimiz burada farklı şeyler öğrenip aynı zamanda sosyalleşiyorlar bir çeşit terapi diyebiliriz. Herkes burada mutlu vakit geçirmeye çalışıyor ve biz de onları mutlu etmek için çalışıyoruz” dedi.

El emeğinin değeri
Takı tasarım öğrencisi Sema Azaklı, “4 senedir bu kursa geliyorum ve bu kursun bana maddi manevi kazançları çok fazla. Burada çok güzel arkadaşlıklar edindik burası bizim için bir terapi merkezi gibi. Herkes birbirini tanıdıktan sonra çok güzel paylaşımlarımız oldu. Hepimizin başka bir problemi var ve bu problemleri birbirimizle paylaşarak hem rahatlıyoruz hem farklı tecrübeler kazanıyoruz. Aynı zamanda yaptığımız ürünleri Ofis Sanat Merkezinde ve tanıdıklarımıza satma imkanımız oluyor. Beni mutlu eden maddi kazançtan çok el emeği verdiğim bir ürünün beğenilerek satın alınmasıdır” ifadelerinde bulundu.