SAMEK Kursları Bayanların Gözdesi

Hoşça vakit geçiriyorlar
Kursiyerlerden ev hanımı Arzu Kemal, (39) ahşap boyama kurslarına yeni başladığını belirterek, “Burada çok güzel bir ortam var. Hem yeni dostluklar ediniyor, hem de ahşap boyamanın inceliklerini öğreniyoruz. Hocamız hepimizle yakından ilgileniyor. Bizlere böyle bir imkân veren Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum” dedi.  Ev hanımı olan Ümit Toka(36) ise, “Ahşap boyamayı hep merak ediyordum. Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir kurs açtığını duyunca katılamaya karar verdim. Ortamdan da, öğretmenimden de çok memnunum. Her dersimizde ahşap boyama ile ilgili yeni bilgiler öğreniyoruz.  Hocamızın desteğiyle kendi eserlerimizi yapıyoruz.”dedi.  Kurslara olan ilgiden memnun olduklarını belirten kurs öğreticisi Şenay Çelik, “Kurslarda bu hafta üçüncü haftamız. Yaklaşık 15 kursiyerimiz var. Hepside derse oldukça ilgililer. Teorik dersleri geride bıraktık, yavaş yavaş pratiğe geçiyoruz.  Ahşap boyamanın tüm inceliklerini öğretmeye çalışıyorum. Kursiyerlerimizin çok başarılı olduklarını gözlemliyorum. Hep birlikte güzel eserler ortaya çıkaracağımıza inanıyorum” dedi.

Çinicilik çok zevkli bir uğraş
SAMEK’te çinicilik eğitimi alan esnaf Yeşim Solak (42 )çinililik hakkında yıllardır eğitim almak istediğini belirtiyor.  Solak, “Yıllardır bu sanat dalına karşı ilgim var. Bu güne kadar fırsat bulup eğitim alamadım. Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı kursa yazıldım Hocalarımız çok kaliteli ve bilgililer. Burada çinicilik üzerine çok şey öğreniyoruz. Ufkumuz genişliyor. Hem eğlenceli vakit geçiriyor, hem arkadaş ediniyor, hem de kendimizi geliştiriyoruz. İlerleyen zamanda buradan öğrendiğim kazanımları işyeri açarak değerlendirmek istiyorum” diye konuştu.  Çinicilik kursuna katılmaktan çok memnun olduğunu belirten bir başka kursiyer ev hanımı Hülya Koca (40) kursu açan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyor.  Ev hanımı olan Koca kursların çok faydalı olduğunu ve çiniciliğin ufku geliştirdiğini ve yeni bir bakış açısı kazandırdığını ifade ediyor.  Kursların sosyallik açısında da artılar kazandırdığını belirten Koca, “Burada yeni dostluklar ve arkadaşlıklar kuruyoruz. Hem vaktimizi boşa harcamamış oluyoruz. Kursları her yönden çok faydalı buluyorum. Bizlere bu imkânı veren Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” diye konuştu.