Kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik istişare ve koordinasyon toplantısında konuşan Başkan Ekrem Yüce, “Şehrimiz deprem bölgesinde yer alıyor. Unutmayalım; deprem değil, riskli binalar öldürür. Dolayısıyla şehrimizin kentsel dönüşüm ihtiyacı kaçınılmazdır. İnşallah yürüteceğimiz ortak çalışmalarla şehrimizin yaşanılabilirliğini artırarak, daha güvenli ve sağlıklı yapılarda Sakarya’mıza özgü mimari anlayış ile dönüşüm sürecini tamamlamış oluruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulunmak ve ortak kentsel dönüşüm çalışmaları gerçekleştirmek adına AKOM’da ilçe belediye başkanları ve yardımcıları ile toplandı. Başkan Yüce’nin başkanlığında yapılan toplantıya Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ak, başkan yardımcıları ve ilgili daire başkanları ile müdürler katıldı.  Şehrin ortak ve öncellikli sorunlarından bir tanesinin kentsel dönüşüm olduğunu dile getiren Başkan Yüce, bu konuda işbirliği halinde çalışarak Sakarya’nın yaşanılabilirliğini arttırmak istediklerini söyledi.

Sakarya’ya özgü mimari anlayış ile dönüşüm
Başkan Ekrem Yüce, “Şehrimiz deprem bölgesi üzerinde yer alıyor. Bu nedenle hali hazırda devam eden kentsel dönüşüme önem veriyoruz. Çünkü deprem öldürmez, riskli binalar öldürür. Şehrimizde de deprem öncesinden kalma hasarlı binalar var. Bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz ile koordinasyon sağlayıp iş birliği halinde şehrimizdeki kentsel dönüşümde zaman kaybetmeden mesafe almalıyız. Bu konuda hem ilçe belediyelerimize hem de bizlere büyük görev düşüyor. İnşallah yürüteceğimiz ortak çalışmalarla şehrimizin yaşanılabilirliğini arttırarak, daha güvenli ve sağlıklı yapılarda Sakarya’mıza özgü mimari anlayış ile dönüşüm sürecini tamamlamış oluruz” dedi.

Hassas bir çalışma yürütmeliyiz
Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, “İlçemiz kentsel dönüşüme en çok ihtiyacı olan ilçelerden. Biz bu konuda Adapazarı'mızın kentsel dönüşüm strateji belgesini hazırladık. 31 mahallemizde çalışma yaparak bütün verileri topladık. Analizlerimiz sonucunda önceliklerimizi de belirledik. Bu mahallerimizde hassas bir çalışma yürütmeliyiz. Sadece teknik değil, sosyal açıdan da değerlendirmemizi yapıyoruz. Kentsel dönüşüm çalışmalarının kurumlar arası işbirliği ve vatandaşlarımızın sürece aktif katılımlarıyla daha başarılı olacağına inanıyoruz. Toplantıyı düzenleyen ve ortak çalışmayı önemseyen Başkanımız Sn. Ekrem Yüce'ye çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Ortak akıl
Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce’nin ev sahipliğinde gerçekleştirdiğimiz toplantıda kentsel dönüşümle ilgili fikir alışverişinde bulunduk. Kentsel dönüşüm ile ilgili çalışma içerisindeyiz. Yerinde dönüşümü tamamlamak adına Serdivan Belediyesi olarak bütün raporlarımızı hazırladık. Vatandaşlarımızla ortak bir zeminde buluşup kentsel dönüşümde mesafe alacağımıza inanıyorum. İnşallah AK Parti‘nin hizmet anlayışının temeli olan ortak akılla hareket ederek, şehrimize yakışan eserler kazandırmaya devam edeceğiz” dedi.

Kendiliğinden dönüşüm
Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, “Arifiyemiz yeni gelişen bir ilçe. Eski mahallelerimiz var. Eski yerleşim alanlarında dönüşüm söz konusu olabilir. Ayrıca sanayi bölgelerini de atıl görüntüden kurtarmamız gerekiyor. Kendiliğinden dönüşümü oluşturacağımız ortak zemin ve iş birliğiyle sağlayabileceğimizi düşünüyorum. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, katkı ve destekleri dolayısıyla Başkanımız Ekrem Yüce’ye teşekkür ediyorum” dedi.