MÜSİAD tarafından düzenlenen Uluslararası Diplomasi Zirvesi’nin açılış programına katılan Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya; gönül dünyamızın kardeşlik şehridir. Sakarya Asya’dan Avrupa’ya kadar kardeşliğin merkezidir. Sakaryamız şehirlerin şehridir. Kültürel çeşitliliğin en güzel resmi, yeşilin, toprağın, suyun merkezidir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen Uluslararası Diplomasi Zirvesi’nin açılış programına katıldı. Zirvenin açılışında Başkan Yüce’nin yanı sıra AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, MÜSİAD Global Üst Kurulu Başkanı Adnan Bostan, MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun, MÜSİAD üyeleri, iş insanları ve çeşitli ülkelerden gelen büyükelçiler ile başkonsoloslar katıldı.

Asya ve Avrupa’ya açılan bir kapı Sakarya
Büyükelçiler Zirvesi’nin açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun “Bizler MÜSİAD Sakarya olarak böyle bir programa ev sahipliği yapmanın haklı gururu içerisindeyiz. Memleketimiz, Sakaryamız bugün son dönem Osmanlı şehri gibidir. Türkiye’nin en büyük metropollerine yakınlığı bizler için büyük bir avantajdır. Şehrimiz lojistik açıdan da çok önemli bir hale gelmiştir. İlimiz Avrupa ve Asya’ya açılan bir kapı vazifesi görmektedir. Sakarya her geçen gün  daha çok büyüyen daha çok insana istihdam sağlayan bir şehirdir. Kıymetli şehrimizde düzenlediğimiz programımız katılımlarınızdan ötürü hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

11 bin üye 1 milyon 600 bin istihdam
MÜSİAD Global Üst Kurulu Başkanı Adnan Bostan, “MÜSİAD olarak 11 bin üyemiz ile birlikte yaklaşık 1 milyon 600 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. Türkiye’nin en güçlü, en büyük sivil toplum kuruluşlarından biriyiz. Bilişimden eğitime, enerjiden hizmet sektörüne kadar geniş bir iş yelpazesini bünyemizde bulunduruyoruz. MÜSİAD Türk yatırımcıların yabancı ülkelerde faaliyet göstermesi adına önemli bir köprü görevi görmektedir. Türkiye’nin ihracatına önemli bir katkı sunan MÜSİAD önemli adımlar atmaya devam ediyor. Teşkilatlanma çalışmalarımızın en sonunu Libya temsilciliği açılışıyla devam ettirdik. Özellikle Arap coğrafyasında teşkilatlanma çalışmalarımız hızla devam etmektedir. MÜSİAD olarak küresel ölçekteki faaliyetlerimizi hız kesmeden sürdürüyoruz. Bu çalışmalarımızı gerçekleştirirken 2020 yılında kullanacağımız sloganımız ‘12 ayda 12 ülke 12 heyet’ olacaktır. Biz bünyemizde bulundurduğumuz her üyemizle birlikte ülkemize hizmet için çalışmaktan mutluluk duyuyoruz” ifadelerinde bulundu.

Sakarya barış ve kardeşlik şehridir
Misafir heyeti Sakarya’da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden ve Sakarya’nın önemine vurgu yapan Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya; gönül dünyamızın kardeşlik şehridir. Sakarya denildiğinde akla zaferler, tarihi geçmiş gelir. Sakarya Asya’dan Avrupa’ya kadar kardeşliğin merkezidir. Sakaryamız şehirlerin şehridir. Tüm etnik yapılar şehrimizde buluşmaktadır. Düşünün ki bir şehirde yaşamak istiyorsunuz o şehirde ne olsun istersiniz? Sakarya bütün isteklerinizi ve her çeşit doğal güzelliği bünyesinde barındıran bir şehirdir. Aynı zamanda ulaşım açısından da Sakarya merkez noktadır. Huzur, barış ve sükunet şehridir. Sakarya dediğiniz zaman ormanlar, meyveler, tarım, üretim, ihracat, sanayi akla gelir. Aynı zamanda Sakarya spor kentidir. İnşallah önümüzdeki sene uluslararası bisiklet yarışlarına da şehrimizde ev sahipliği yapacağız. Yine kültürel çeşitliliğimizi bir tezahürü olacak Kültürler Köyü projemiz var. İnşallah kardeşliğimizi pekiştirmek için planladığımız köyümüzde hepinizin yer almasını temenni ediyor ve hepinizi Allah’a emanet ediyorum” sözlerine yer verdi.