Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerinin sahip olduğu sahil şeridinde temizleme çalışmalarının devam ettiğini açıklayan Türker Vardar, “Kuzey sahillerinde başlatmış olduğumuz çalışmalar kapsamında Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerimizin sahil şeritlerinde kısa süre içerisinde atıklardan arındırmayı hedefliyoruz. İnşallah sahillerimizin korunması ve yenilenmesi adına çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Türker Vardar, Karasu, Kocaali ve Kaynarca sahil şeritlerinde ‘Sahiller Artık Daha Temiz’ projesi kapsamında sahil düzenleme çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Vardar, “Yeni Büyükşehir Yasası ile Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerimiz Büyükşehir Belediye hizmet sınırlarına dahil oldu. Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe belediyelerimizle Karasu, Kocaali ve Kaynarca sahil şeritlerinde atık temizleme çalışmalarımızı koordineli şekilde sürdürüyoruz. Kuzey sahillerimizi mavi bayrakla buluşturmak adına geçtiğimiz günlerde açılışını gerçekleştirdiğimiz Karasu Sahil Parkı ve Rekreasyon Projesi ile önemli bir adım attık” diye konuştu.

60 Kilometrelik Çalışma
Açıklamaların devamında sahillerdeki düzenleme çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Vardar, “Yaklaşık 60 kilometrelik sahil şeridinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özel tasarlanmış araçlarımızla kumsaldaki atıkları temizliyoruz. Yüzeyden 25 santimetre derinlikte bulunan her türlü atıkların temizliğini yapıyoruz. Araçlarımız temiz deniz kumunu eleyerek, atıkları hazneye topluyor. Kuzey sahillerinde başlatmış olduğumuz çalışmalar kapsamında Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerimizin sahil şeritlerinde kısa süre içerisinde atıklardan arındırmayı hedefliyoruz. İnşallah sahillerimizin korunması ve yenilenmesi adına çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.