Kamu hastanelerinde çalışan sağlık personelleri Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından verilen ‘Tıbbi Atıkların Yönetimi’ konulu eğitimde tıbbi atıklar hakkında bilgilendirildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı kamu hastanelerinde görev yapan sağlık çalışanlarına yönelik olarak ‘Tıbbi Atıkların Yönetimi’ konulu eğitim düzenledi. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nda gerçekleştirilen eğitimde Daire Başkanı Recep Karamehmetoğlu tarafından katılımcılara tıbbi atıklar hakkında bilgiler verdi.

Değişen yönetmelik anlatıldı
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Recep Karamehmetoğlu, “Bilindiği üzere; Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği revize edilerek tekrar yayımlandı. Bizlerde bunun üzerine revize edilmiş yönetmeliğin getirdiği yeniliklerin neler olduğu ve tıbbi atıkların oluşumundan, nihai bertarafına kadar olan süreçte nelere dikkat edilmesi gerektiği hususunda Kamu hastanelerinde görev yapan sağlık  çalışanlarımıza yönelik olarak bir eğitim düzenlenledik. Eğitimimiz kapsamında, tıbbi atıkların neler olduğu, tıbbi atıkların üniteler içerisinde taşınması ve geçici olarak depolanmasında uyulması gereken hususlar, tıbbi atıkların bertaraf metotları, Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi’nin nasıl çalıştığı konusunda hastane personelini bilgilendirdik. İlimiz sınırları içerisinde tıbbi atık üreticilerine periyodik olarak eğitimlerimiz devam edecektir” ifadelerini kullandı.