Büyükşehir Belediyesi Nisan Kültür Sanat Etkinlikleri ‘Reis Bey’ film gösterimi ve ardından gerçekleştirilen söyleşi programı ile devam etti. Yönetmen Mesut Uçakan, “Bu filmdeki keramet üstadındır. Bizim başarımız ise üstadı sinemaya taşımaktan geliyor. Bu filmi çekmiş olmak bana bir ömür boyu yetebilir. Reis Bey’in bir sihri var ve bu sihirde gönülde bizlere geliyor” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Nisan Kültür Sanat Etkinlikleri ‘Reis Bey’ film gösterimi ve ardından gerçekleştirilen söyleşi programı ile devam etti. Programa konuşmacı olarak Yönetmen Mesut Uçakan katıldı. AKM’de düzenlenen etkinliğin moderatörlüğünü ise Enver Gülşen yaptı.

Sihir gönüllerde
Yönetmen Mesut Uçakan, “Necip Fazıl üstadın bir seviyesi var. İçine girenler için çok önemli bir durum. Onun bir eserinden yola çıkarak böyle bir film yapmak gerçekten çok büyük bir cesaretti. Necip Fazıl’ın başka eserleri de filme uyarlandı. Ama Reis Bey kadar tutulan ve akılda kalan filmler olmadılar. Filmi izleyen çok fazla insan var. Hatta şöyle düşünün ki birçok savcı ve hâkim bu filmi izlemiştir. Bu başarı ben ortaokuldayken Necip Fazıl’ın kitapları ile büyümemle alakalı. Üniversiteye geçtiğim zaman aklımda Reis Bey zaten bulunuyordu. Bu filmdeki keramet üstadındır. Bizim başarımız ise üstadı sinemaya taşımaktan geliyor. Bu filmi çekmiş olmak bana bir ömür boyu yetebilir. Reis Bey’in bir sihri var ve bu sihirde gönülde bizlere geliyor” sözlerine yer verdi.