Büyükşehir Belediyesi Mart Kültür Sanat Etkinlikleri Edgar Allan Poe söyleşisi ile devam etti. Türköz, “Edgar Allan Poe’nun birçok çevirisine rastlamışsınızdır. Aynı zamanda Türk Edebiyatına hitap eden eserleri olduğu için okurlarda ayrı bir yeri olmuştur. Poe sadece öykü yazarı değil, aynı zamanda şiirleri ile de edebiyat dünyasında adından söz ettirmiştir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Mart Kültür Sanat Etkinlikleri Yazar Selma Aksoy Türköz’ün Edgar Allan Poe isimli konferansı ile devam etti. Ofis Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe çok sayıda sanatsever katıldı.

Edebiyat dünyasında yer var
Yazar Selma Aksoy Türköz, “Edgar Allan Poe’nun birçok çevirisine rastlamışsınızdır. Aynı zamanda Türk Edebiyatına hitap eden eserleri olduğu için okurlarda ayrı bir yeri olmuştur. Poe sadece öykü yazarı değil, aynı zamanda şiirleri ile de edebiyat dünyasında adından söz ettirmiştir. Eserleri çok fazla üne kavuştu ve filmlerin birçoğunda gotik edebiyatından, dedektiflikten, ölüm teması kullanılmıştır. Çok kötü bir yaşamı olduğu için eserlerine de bunun etkileri yansımıştır. Eserlerinde her zaman 2 kadından bahsetmiştir. Birisi annesi diğeri de karısıdır” sözlerine yer verdi.

Deha bir kişilik
Konuşmasına devam eden Türköz, “Annesi tiyatro sanatçısı olduğu için Poe’yu da küçük yaşta oyunlara götürmüştür. Annesini sahnede hep bıçaklanarak ölüyor görmek Poe’da etki yaratmıştır ve kitaplarında hep bir kadın bıçakla ölmüştür. Poe gerçekten baktığımızda bir dehadır. Sadece edebiyata yönelmemiş, çok iyi fizik, matematik, astronomi bilmektedir. Poe’nun en ilgi çekici yanlarından birisi de yaşadığı yüzyılda takılı kalmamasıdır. Bugün postmodern ve fantastik edebiyat diyebileceğimiz türe de örnek teşkil etmektedir. Birçok dizi ve filmde de Poe’nun izlerini görebiliyoruz” ifadelerinde bulundu.