Bu yıl 3.’sü düzenlenecek Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali için AKOM’da gerçekleştirilen koordinasyon toplantısında konuşan Başkan Ekrem Yüce, “Bu yıl 3.’sü gerçekleşecek olan festivalimiz için hazırlıklarımızı başlattık. Vatandaşlarımızın daha iyi bir şekilde, daha iyi şartlarda gezip bitkileri incelemelerini istiyoruz” derken; Vali Nayir ise alınacak kararlar ile hazırlıklara hızla başlanacağını dile getirdi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, bu yıl 3.’sü gerçekleştirilecek olan Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali koordinasyon toplantısına katıldı. AKOM’da düzenlenen toplantıya Başkan Yüce’nin yanı sıra Vali Ahmet Hamdi Nayir, SATSO Başkanı Akgün Altuğ, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Arifiye Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, SASKİ Genel Müdürü Dr. İlyas Demirci, MARKA Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, sektör temsilcileri, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları katıldı.

Sektörde Sakarya örnek olmaya devam edecek
Sakarya’nın Peyzaj ve Süs Bitkiciliği alanında Türkiye’nin öncülerinden biri olmaya devam edeceğini ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Dünya’da hızla yayılan bu sektör; hem Sapanca’mıza, hem Sakarya’mıza hem de Türkiye’ye büyük bir başarı örneği oluşturmaktadır. Bu yıl 3.’sü gerçekleşecek olan Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivalimiz için gerekli kararları aldık. Vatandaşlarımızın daha iyi bir şekilde, daha iyi şartlarda gezip bitkileri incelemelerini istiyoruz. Üniversitelerimiz, sektörümüz, Ticaret Odamız, STK’larımız ile her zaman istişare içinde olacağız. İnşallah daha iyi sonuçlar ile büyük yol kat edeceğiz” dedi.

Birlikte hareket edeceğiz
Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali için ortak hareket etmenin önemine değinen Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Büyük bir işbirliği gerektiren bir husus. Yapmış olduğumuz çalışmalarla hem altyapıyı daha bir uygun hale getirdik hem de daha fazla kişiye ve daha fazla izleyiciye ve ziyaretçi sayısına ulaştık. Bu sene geçen sene bıraktığımız yerin üzerine yine Belediyemizden, Üniversitelerimizden, Ticaret Odamızdan, Ticaret Borsamızdan, sektörden ve ajanstan aldığımız desteklerle daha iyi hale getirmek için Sakaryamızı temsil noktasında daha iyi yapmak için bir gayretimiz var. Bu toplantıda alacağımız kararlar ile bu hazırlığı erken başlatmış oluyoruz” dedi.