Osmanlı'yı En İyi Anlatan Şehir

Osmanlı bitmedi, biz Osmanlıyız

Mustafa Armağan, “Osmanlı’nın yıkılmasının ardından biliyorsunuz seneler geçti. Fakat hala Osmanlı’nın yaptıklarını anlatıyoruz. Onun adaletini anlatıyoruz. Acaba biz de seneler sonra torunlarımız tarafından yaptıklarımızla anılabilecek miyiz? Biz tarih karşısında hangi noktadayız. Bu meseleye kafa yormalıyız” dedi. ‘Biz Osmanlıyız’ diyen Mustafa Armağan, “Ben Osmanlı’nın bitmediğine tükenmediğine inanıyorum. Biz Osmanlıyız. Örneğin Sakarya bu sorunun cevabını en net bir şekilde verebilecek yerlerden bir tanesi. Çünkü Sakarya’da Boşnak’ı var, Arnavut’u var, Gürcüsü, Abhaz’ı var. Yani burada bir mozaik var. İşte Osmanlı’da tam böyleydi. İçerisinde birçok yerden birçok etnik kökenden insan huzur içerisinde yaşıyordu. Huzur içerisinde yaşıyordu diyorum çünkü Osmanlı hiçbir zaman emperyalist olmadı. İçerisinde barındırdığı insanlara adaletle ve hoşgörü ile hükmetti” diye konuştu.

Osmanlı bizim enerji kaynağımız

Mustafa Armağan, bu coğrafyanın en önemli enerji kaynaklarından birisinin Osmanlı olduğunun da özellikle altını çizdi. Programın sonunda katılımcıların sorularını da cevaplayan Mustafa Armağan, programı düzenleyen Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne de teşekkür etti. Programın sonunda Mustafa Armağan’a plaket takdim eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan ise verdiği bilgilerden dolayı Mustafa Armağan’a teşekkür etti ve kültür etkinliklerinin devam edeceğini söyledi.