Büyükşehir Belediyesi Ramazan Söyleşileri’nde konuşan Orhan Camii İmam Hatibi Mustafa Aydın, Ramazan ayının tüm insanlığın helal kazanç dersi olduğunu ifade etti. Aydın, “Orucumuzun başı ve sonu kazançtır. Bu kazancın helal olması gerekir ki orucu ayakta tutsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı 21. Ramazan Etkinlikleri, tüm hızıyla devam ediyor. İlçelerde ve şehir merkezinde çeşitli programların düzenlendiği etkinliklerde Ramazan Söyleşileri de başladı. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bahçesinde gerçekleşen ilk sohbette Orhan Camii İmam Hatibi Mustafa Aydın, helal kazanç eğitimi üzerine konuştu. Aydın, “Her vergilendirilen kazanç kutsal kazanç mıdır? Hayır, değildir. Öyleyse bir işin temiz ve haramlığına İslami değerleri göz önünde tutarak karar vermek lazım” diye konuştu.

İnsanlığın helal kazanç dersi
Ramazan’ın tüm insanlığa helal kazanç dersi verdiğini de sözlerine ekleyen Mustafa Aydın, “Helal kazanma sorumluluğundan bağımsız olan insan var mıdır? İnsanın yediği şeylerin en güzeli kendi kazancıyla olandır. Eski insanlar az da olsa kazanmaya riayet ederlerdi. Bunun için deniliyor ki hacca helal parayla gidilmeli. Orucumuzun başı ve sonu kazançtır. Bu kazancın helal olması gerekir ki orucu ayakta tutsun. Ramazan’ın başında ve ya sonunda yediğimiz, giyindiğimiz ya da içinde ibadet ettiğimiz de helal olmalıdır” ifadelerini kullandı.