Büyükşehir Belediyesi, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bugünlerde sokak hayvanları için önemli bir uyarıda bulundu. Yapılan açıklamada, bina, müstakil ev ve site gibi ikamet edilen hanelerin kapı girişlerine koyulacak bir kap suyun hayvalarınn yaşamı için hayati önemine dikkat çekildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Yusuf Çelebi, sıcak yaz aylarında sokak hayvanlarının en büyük sorunu olan susuzluk konusunda Sakaryalıları duyarlı olmaya davet etti. Çelebi, “Sıcakların yoğun olarak yaşandığı şu günlerde hayvanlarında en büyük ihtiyacı sudur. Kapımızın önlerinde ve bahçelerimize bırakacağımız bir kap su ile onların ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olabiliriz” diye konuştu.
 
Yoğun Sıcaklık
Çelebi açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Bir Kap Su’ sloganıyla çıktığımız yolda bugüne kadar yaz aylarında uygulamamızı başlatıyoruz. Bu anlamda vatandaşlarımızın da kapı önlerinde bir kap su bırakmaları hayvanlar için cansuyu olacaktır. Sıcak yaz aylarında sokak hayvanlarının en büyük sorunu olan susuzluk için tüm hemşerilerimizi duyarlı olmaya davet ediyoruz."