Öğrencilerin Çevre Hassasiyeti

Elektronik atıklar ayrı toplanmalı

Törenin ardından, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Geliştirme Müdürlüğü teknik elemanları ve EXITCOM firması yetkilileri tarafından okuldaki tüm lise grubu öğrencilerine elektronik atıklar başta olmak üzere geri dönüşüm, atık piller ve çevre duyarlılığı hususunda eğitimler verildi. Öğrencilere bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Geliştirme Müdürlüğü teknik personeli Yücel İnce, “e-atıkların oluşması durumunda daha yaşanabilir ve sürdürülebilir çevre ilkeleri doğrultusunda bu tarz atıkların evsel çöplerden ayrı toplanması gerekmektedir. Ellerinde elektronik atığı olan kişiler Büyükşehir Belediyemizi aramaları durumunda ekiplerimiz verilen adrese giderek elektronik atıkları alacaklar ve toplanan tüm atıklar bu iş için ayrılmış konteynırda muhafaza edilecek, daha sonra da geri dönüşüm tesislerine gönderilecektir”.

Atıkları bildirin, gelip alalım

“Avrupa ülkelerinde taşıma için ücret alınırken Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızdan bu projenin başlangıç aşamasında taşıma için hiçbir ücret talep edilmeyecek, televizyon, cd, bilgisayar, elektrikli kablo ve dokümanları, buzdolabı, cep telefonu vb parçalar vatandaşlarımızın konutlarından alınacaktır. İlgili kişi veya kurumlar alınmasını talep ettikleri elektronik atıklar ve konuyla ilgili soruları için 0.264.273 41 52 (12 hat) (dahili 155-156) no’lu telefonlardan Büyükşehir Belediyemiz Çevre Koruma ve Geliştirme Şube Müdürlüğü ile bağlantıya geçebilecekleri gibi ALO 153 Çözüm Masası’nı arayarak elektronik atıklarını hanelerden alınmasını isteyebileceklerdir. Ayrıca Dörtyol’da bulunan ve 24 saat hizmet veren çevre denetim birimimize de 291 22 32 nolu telefondan ulaşarak her türlü çevre istek ve şikâyetlerini iletebileceklerdir” diye konuştu.