Büyükşehir tarafından başlatılan ‘Nasıl Yapılır?’ projesinde ilk ziyaret Güneşoğlu Süt ve Süt Ürünleri Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Öğrenciler ayran, yoğurt, peynir ve daha birçok ürünün üretim sürecini yakından görme fırsatı buldu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yaşayarak Öğrenme Macera Parkı tarafından başlatılan ‘Nasıl Yapılır?’ projesinde ilk ziyaret Güneşoğlu Süt ve Süt Ürünleri Fabrikası’na gerçekleştirildi. Ayran, yoğurt ve peynir gibi tesislerde üretilen ürünlerin nasıl yapıldığı konusunda tesis çalışanları öğrencilere ayrıntılı bilgiler verdi. Yaşayarak öğrenmenin ayrıcalığını yaşayan minikler, keyifli bir günü geride bıraktı. Yeni oluşturdukları projede ilk ziyaretlerini düzenlemenin memnuniyetini yaşadıklarını belirten Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, ziyaretlerin devam edeceğini söyledi.

Uygulamaları Olarak Öğreniyorlar
Yüce açıklamalarının devamında ise, “Öğrencilerimiz ile bu tür ziyaretler gerçekleştirerek sofralarına gelen ürünlerin nasıl bir üretim sürecinden geçtiğini yakından görmüş oluyoruz. Uygulamalı eğitim Sosyal Gelişim Merkezi’nde en çok başvurduğumuz etkili yöntemlerden biri. Öğrencilerimizin ailelerinden çok güzel geri dönüşler aldık. Önümüzdeki süreçte farklı üretim tesislerini ziyaret edeceğiz” ifadelerini kullandı.