2009 yılı atık pil toplama yarışması ödülleri AFA'da sahiplerini buldu..

4 bin 513 kg atık pil toplandı

Törende konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Geliştirme Şube Müdürlüğü yetkilisi Yücel İnce, 2009 yılında 784 atık pil noktasında 12 ton atık pilin toplandığını belirtti. Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen atık pil yarışması ile öğrencilere çevre bilinci kazandırmayı amaçladıklarını ifade eden Yücel İnce, yarışma kapsamında öğrenciler tarafından 4 bin 513 kg atık pilin toplanarak teslim edildiğini söyledi. Programda Sakarya İlköğretim Okulu tarafından çevre tahribatını anlatan sinevizyon, halk oyunları ve tiyatro gösterisi beğeni toplarken, Büyükşehir Belediyesi’nce gerçekleştirilen hizmetleri anlatan tanıtım filmi ilgi çekti.

 

Büyükşehir’e teşekkür

Programda Taşınılabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Birliği (TAP) Genel Sekreteri İnci Kavuştu da bir konuşma yaptı. Kavuştu atıl pil toplayan öğrencileri tebrik ederek “Her biriniz çevre gönüllülerisiniz. Atık pilleri ayrı ayrı topladınız. Sakarya’da atık piller 4 yıldır toplanıyor. Büyükşehir Belediyesini başlatmış olduğu bu güzel çalışma için kutluyor ve teşekkür etmek istiyorum. Tabii en büyük teşekkürü etkinliğe katılan öğrencilere ediyorum” dedi.

 

İnci Kavuştu, çevre ile ilgili çalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan’a plaket takdim etti. Konuşmaların ardından gerçekleştirilen ödül töreninde yarışmada topladığı 686,65 kg atık pille birinci olan Akyazı Ahmet Hashun Tunçsoy İlköğretim Okulu’na ödülünü Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan verdi. İkinci olan okula ödülünü İl Milli Eğitim Müdür Vekili Emin Başer, üçüncüye ise ödülünü TAP Genel Sekreteri İnci Kavuştu verdi.

 

Yarışmada ödül alan okullar ve ödülleri şöyle:
- Akyazı Ahmet Hasnun Tunçsoy İlköğretim Okulu; Projeksiyon cihazı, Bilgisayar, Akıllı tahta
- Erenler Yücel Ballık İlköğretim Okulu; Bilgisayar
- Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi; Projeksiyon cihazı
- Mehmet Akif Ersoy İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi; Spor seti
- Ali Dilmen Anadolu Lisesi; Spor seti

 

.