Büyükşehir, Sakarya Nehri kıyısında başlattığı temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Türker Vardar, “Sakarya’yı hep birlikte güzelleştirme idealiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Nehir kıyısına atılan atıkların bertarafı konusunda hemşerilerimizle iletişim halinde olmayı sürdüreceğiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Sakarya Nehri kıyı hattında başlattığı temizlik çalışmalarına devam ediyor. Nehri koruma konusunda ciddi çalışmalar yürüttüklerini ve bu konuda her bir vatandaşa sorumluluk düştüğünü kaydeden Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Türker Vardar, “Hedefimiz daha yaşanabilir bir çevre. Sakarya’yı hep birlikte güzelleştirme idealiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.

Bize Ulaşın
Ekiplerin nehir kıyısında başlattığı denetimlerin de aralıksız sürdüğünü aktaran Türker Vardar, tüm vatandaşları daha duyarlı olmaya davet etti. Vardar, “Kaçak döküm yapıldığını tespit ettiğimiz noktalarla ilgili olarak kamera sistemi için gerekli altyapı üzerinde çalışıyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın da desteğine ihtiyacımız var. Böylesi durumlarda ALO 153 Çözüm Masası, ALO 181 Çevre Hattı veya Büyükşehir Belediyemiz 444 40 54 numaralı telefonlarından bize ulaşılabilir” dedi.

Geleceğe Yatırım
Türker Vardar açıklamalarının devamında ise, “Atıkların bertarafı elbette önceliğimiz. Ancak nehri koruma konusunda da gerekli denetim ve yasal prosedürleri yerine getiriyoruz. Sakarya Nehri’ni birlikte korumalıyız. Bunu bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Daha yaşanabilir bir çevre ve çok daha güzel bir Sakarya için birlikte hareket etmeliyiz. Çevre konusunda başarı elde edebilmenin ön koşulu birlikte çalışmaktır. Unutmayalım ki çevreye yapılan yatırım, geleceğe atılan büyük bir adımdır” ifadelerini kullandı.