Büyükşehir Belediyesi’nin tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan Tülay Gökçimen, “Bizi hurafe ve yalanlarla Kudüs davasından uzaklaştırdılar. Bizim ayak basmadığımız köylerimizde onların yalanları dolaşıyor. Maalesef adındaki anlam gibi Mescid-i Aksa bize hep uzak kalmış” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Kasım Kültür Sanat Etkinlikleri başladı. Büyükşehir Belediyesi ve Kudüs Bilinci Derneği işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte Kudüs davasını konu edinen ‘Biz Burada Kalacağız’ belgeseli kültür sanat dostlarının beğenisine sunulurken; belgeselin ardından yapımcı Tülay Gökçimen söyleşi gerçekleştirdi. Ofis Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen programa sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği görüldü.

Mescid-i Aksa Bize Hep Uzak Kalmış
Belgesel gösteriminin ardından söz alan ve İslam coğrafyasındaki acıları ve zulümleri belgesellerde yansıtmaya çalıştığını söyleyen Tülay Gökçimen, “Yaklaşık 15 yıldır belgesellerle uğraşıyorum. Yeryüzünün her yeri ateş altında ve çekmek istemediğim kadar çok sayıda malzeme var. Belgesel çekimlerimize Filistin’le başlamıştım. Suriye ile devam ettim. Arakan’a da Pakistan’a da gittim. Zulmün yaşandığı her yerde bir şeyler çekmeye ve insanlara anlatmaya başladım. Daha sonra Kudüs’le alakalı bir şey yapılmadığını gördüm. Bu konuya eğilmek istedim. Özellikle biz Filistin ve Mescid-i Aksa’yı hep taş atan çocuklarla bildik fakat öyle değil. Mescid-i Aksa en uzak mescid demek. Maalesef adı gibi bize hep uzak kalmış” ifadelerini kullandı.

Onlar Çalışıyor Biz Uyuyoruz
Filistin davasının yeteri kadar sahiplenilmediğinden yakınan Gökçimen konuşmasını şu şekilde tamamladı; “İnsanlar planlar yapıyor ve uygulamaya koyuyorlar. Bizi ne hurafelerle ne yalanlarla yıllarca oyaladılar. ‘Mescid-i Aksa ve Kudüs Arapların davasıdır Türkleri ilgilendirmez’ diyip bizi uzak tuttular. ‘Filistinliler topraklarını sattı çekip gittiler bizi ilgilendirmez’ diyerek bizi uzak tuttular. Onlara bizi düşman ettiler. Bizim ayak basmaya üşendiğimiz kendi köylerimizde Filistinliler topraklarını sattığı söylemi dolaşıyor. Bizim devletimiz oraya daha su, yol götürmeden o köye bu söylemler, yalanlar, iftiralar ulaşmış. Çok iyi çalışıyorlar ama biz hala uyuyoruz.”