Yaşayarak Öğrenme Macera Parkı Yaz Kursları bitirme programında konuşan Başkan Toçoğlu, “Çocuklarımız Macera Park’ta almış oldukları eğitimler sayesinde yaz tatillerini verimli bir şekilde geçirdi. Kendilerine güvenleri arttı. Birçok alanda kendilerini gelişme fırsatı buldu. Eğitimlerini başarı ile tamamlayan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Yaşayarak Öğrenme Macera Parkı Yaz Kursları Bitirme programına katıldı. Macera Park’ta gerçekleştirilen programa Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.

Başkan Toçoğlu’na Teşekkür
Fotoğrafçılık kursu öğrencisi Furkan Kıroğlu, “6 hafta süren fotoğrafçılık kursunda hayatımda daha önce hiç duymadığım terimleri fotoğraf çekimi derslerinde öğrendim. Fotoğraf çekiminin yalnızca bir tuşa basmak olmadığını, kompozisyon kurmayı ve ışığın ne kadar değerli olduğunu öğrendim.  Makro objektifle sanata vizörden bakmayı da öğrendim. Bize bu imkânları sunan Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na teşekkür ederiz” ifadelerini kullanırken; Tasarım kursu öğrencisi Yusuf Fahri Bayır ise, “Tasarım Kursu’nun kes yapıştır olmadığını kuru yapraklarla dekoratif tasarımlar yapmayı, geri dönüşüm malzemelerinin tasarım dersinde sanata dönüştüğünü Yaşayarak Öğrenme Parkı’nda almış olduğum eğitimlerle öğrendim. Bize bu imkânları sağlayan Büyükşehir Belediyemize teşekkür ederiz” diye konuştu.

Kendime Güvenim Geldi
Spor Tırmanış kursu öğrencisi Şevval Örengül, “Yaz tatilini Yaşayarak Öğrenme Parkı’nda geçirdiğim için çok mutluyum. Toplam 6 hafta boyunca spor tırmanışı ve akıl oyunları kurslarına katıldım. Kurs süresince yeni arkadaşlıklar ve dostluklar kazandık. Macera Park’ta aldığım eğitimlerle grup halinde hareket etmeyi, kendime güvenmeyi ve ‘ben bunu yapabilirim’ demeyi öğrendim” ifadelerini kullanırken Günçe Yıldızhan ise, “Macera Park’ta  kurslar sayesinde birçok arkadaşlıklar edindim. Eğitimler alırken çok eğlendik. Birçok tasarım kurslarında birçok eşyalar tasarladık. Ama en önemlisi kurslar sayesinde sosyalleştik ve kendimizi geliştirdik. Aldığımız eğitimler sayesinde kendi yeteneklerimizi keşfettik” ifadelerini kullandı.

Keyifli Yaz Tatilini Geri Bıraktık
Veli Çiğdem Örengül, “Öğrenci velisi olarak Büyükşehir Belediyemizin bize sunmuş olduğu yaz okulu imkânlarından dolayı teşekkür ederiz. Kızımın katılmış olduğu spor tırmanışı ve akıl oyunları takım çalışmasını öğrenmesine ve öz güveninin artmasına yardımcı oldu. Aynı zamanda küçük kızımla birlikte geldiğimiz için bulunduğumuz ortam ve hocalarımız sayesinde bizim açımızdan da keyifli bir yaz tatilini geride bıraktık. Macera Parkı’nda bizi kendi evleri gibi ağırlayan hocalarımıza ve projede emeği geçen herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.

3 Bin 500 Öğrenci
Programın devamında söz alan Davut Yüce, “Yaz okulu eğitimleri boyunca 350 öğrencimize 6 hafta süren eğitimler verdik. Çocuklarımız burada hem kendilerini geliştirdiler hem de yeni arkadaşlıklar edindiler. Bugüne kadar toplamda 3 bin 500 öğrencimiz Yaşayarak Öğrenme Macera Parkı’ndan istifade ettiler. Macera Parkımız aynı zamanda Sosyal Gelişim Merkezi’nin tamamlayıcı bünyesi olarak kabul ediyoruz. Sosyal Gelişim Merkezi’nde çocuklarımızın hem kişisel hem ahlaki yönden gelişmelerini burada ise sportif etkinliklere katılan çocuklarımızın kendilerini ifade edebilme, cesaret ve özgüvenlerini geliştirmelerine ortam sunuluyor” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerimizi Tebrik Ediyorum
Programın son konuşmasını yapan Başkan Toçoğlu, “Son teknoloji ekipmanlar, alanında uzman eğitmenler ve çeşitli eğitsel aktivitelerle çocuklarımız Yaşayarak Öğrenme Macera Parkı’nda kişisel gelişimlerine önemli katkılar sağlıyor. Her zaman ifade ediyoruz; Macera Parkı Türkiye’ye örnek bir projedir. Çocuklarımız Macera Park’ta almış oldukları eğitimler sayesinde yaz tatillerini verimli bir şekilde geçirdi. Kendilerine güvenleri arttı. Birçok alanda kendilerini gelişme fırsatı buldu” ifadelerini kullandı. Konuşmalarının ardında Yaz Kursları Bitirme Fotoğraf ve Tasarım Sergisi’ açılışı gerçekleştirildi. Programın devamında Başkan Toçoğlu, Yaz Kursları Bitirme programı kapsamında düzenlenen yarışmaları izledi.