Büyükşehir Belediyesi kuzey sahillerinde çalışmalarına başladı. Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerinin sahip olduğu yaklaşık 60 kilometrelik sahil şeridinde çalışmaların 24 saat süreceğini açıklayan Yılmaz Çiğdem, “Kuzey sahillerimizi mavi bayrakla buluşturmak adına önemli bir adım attık. İnşallah sahillerimizin korunması ve yenilenmesi adına çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, kuzey sahillerinde temizlik çalışmalarına başladı. Tüm il sınırlarının Büyükşehir hizmet alanına dahil olmasının ardından Karasu, Kocaali ve Kaynarca sahil şeritlerinde düzenleme çalışmalarının başlatılacağını duyuran Büyükşehir Belediyesi, bu konuda ilk adımı attı ve yaklaşık 30 kilometre sahil şeridinin bulunduğu Karasu ilçesinde çalışmalara başladı. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Yılmaz Çiğdem, “Büyükşehir filosuna yeni katlan sahil temizleme aracımızla Karasu’da çalışmalarımıza start verdik” dedi.

60 kilometrelik sahil temizleniyor
Çiğdem, “Özel tasarlanmış aracımızla kumsallardaki atıkları temizliyoruz. Aracımız deniz kumunu eleyerek, atıkları farklı bir haznede topluyor. Temiz kumu geri bırakıyor. Çalışmalarımız tam gün devam edecek. Bu sayede Karasu, Kocaali ve Karasu ilçelerimizin yaklaşık 60 kilometrelik sahil şeridini kısa süre içerisinde atıklardan arındırmayı hedefliyoruz. Kuzey sahillerimizi mavi bayrakla buluşturmak adına önemli bir adım attık. İnşallah sahillerimizin korunması ve yenilenmesi adına çalışmalarımız devam edecek” şeklinde konuştu.