Kut’ül- Amare Zaferi’nin 103. yıl dönümü dolayısıyla programda konuşan Başkan Ekrem Yüce, “Yıllardır bu şanlı zaferi bize unutturmaya çalışsalar da bu zafer bizim hiç unutmadığımız ve unutmayacağımız zaferdir. Her zaman ifade ediyoruz; geçmiş geleceğin pusulasıdır. Maziyi gelecek ile harmanlayarak büyük başarılara imza atacağınızdan şüphe duymuyorum. Kut’ül Amare zaferini milletimize armağan eden şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Kut’ül-Amare Zaferi’nin 103. yıl dönümü dolayısıyla Şehit Bülent Yüksel İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen programa katıldı. Programda Vali Ahmet Hamdi Nayir, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, İl Milli Eğitim Müdüresi Fazilet Durmuş, Erenler Kaymakamı Salih Karabulut yer alırken; program öğrencilerin sergilediği çeşitli sunum ve etkinliklerle devam etti.

Eşsiz bir zafer
Tarih bilincinin önemine değinen Başkan Ekrem Yüce, “Böylesine anlamlı bir programda sizlerle birlikte olmaktan, ecdadımızın elde ettiği zaferi unutmayan bir nesli karşımda görmekten mutluluk duyuyorum. Yıllardır bu şanlı zaferi bize unutturmaya çalışsalar da bu zafer bizim hiç unutmadığımız ve unutmayacağımız zaferdir. Vatanı, bayrağı uğruna gözünü kırpmadan şehit olan ecdadın torunlarıyız. Biz tarihimizi en iyi şekilde bilmek ve yaşamımızda uygulamak durumundayız. Her zaman ifade ediyoruz; geçmiş geleceğin pusulasıdır. Maziyi gelecek ile harmanlayarak büyük başarılara imza atacağınızdan şüphe duymuyorum. Kut’ül Amare zaferini milletimize armağan eden şehit ve gazilerimizi minnetle anıyor ve Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

23 milyon kilometrelik gönül coğrafyası
Vali “Bizim 23 milyon kilometreye kadar ulaşmış olan bir gönül coğrafyamız var. Gönül coğrafyamızdaki başarıların hepsi bizim başarımızdır. Tarihimiz eşsiz zaferlerle dolu. Bugün bu coğrafyada ayakta kalmışsak bu şanlı zaferler sayesindedir. Bizim bütün zaferleri anmamız ve şehitlerimizi hiçbir zaman unutmamız gerekiyor.  Bu anlamlı günde bütün şehitlerimizi sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz” diye konuştu.