SAMEK kursiyerlerinin yılsonu sergisiSerdivan Eğitim Merkezi'nde yapıldı

El sanatları kapsamında usta öğreticiler tarafından; ahşap boyama, temel giyim, el nakışı, mefruşat, kurdele nakışı, brezilya nakışı, kırkyama, tel kırma branşlarında verilen eğitimler sonucunda birbirinden değerli ürünler ortaya çıkaran SAMEK kursiyerleri, çalışmalarını sunmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. Hep birlikte yapılan açılışın ardından bir konuşma yapan Serdivan Kaymakamı Fahri Keser, “Hepinizi gönülden tebrik ediyor, başarılarınızın devamı diliyorum” dedi.

7 branşta 300 mezun
Açılışın ardından el emeği göz nuru eserleri tek tek dolaşan davetliler, kursiyerleri güzel çalışmalarından dolayı tebrik ettiler. Bu yıl 7 branşta 300 mezun verdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanvekili Aydın Sert, “Buralardan mezun olan kursiyerlerimiz meslek sahibi oluyorlar. Bu kurslarımız eğitim alanındaki açığın kapanmasına vesile oluyor. Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden biri olan SAMEK sayesinde meslek sahibi olan vatandaşlarımız şehrimizin gelişimine önemli katkı sağlıyorlar” dedi. Verdiği hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediyesi’ni ve SAMEK hocalarını kutlayan Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, “Bu kurslar hem kaynaşmayı sağlıyor hem de mesleki anlamda vatandaşlarımıza katkı yapıyor. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi.