Kültürümüze Sahip Çıkalım

Kültürümüze sahip çıkalım çağrısı da yapan Selahattin Yusuf, “Sakarya’da her etnik kökenden insanımız kardeşlik içerisinde yaşıyor. Bu çok önemli fakat sahip olduğumuz kültürel özelliklerimizi ön plana çıkarmalıyız. Türkiye’nin ilerilere gitmesini istiyorsak, önce kültürel olarak kendimize gelmeliyiz” diye konuştu. 
Türk kültürünün doğu ile batı arasında kaybolduğunu ve konuda bir şeylerin yapılması gerektiğini de vurgulayan Selahattin Yusuf, Türkiye’deki temel sorunun modernleşme hastalığı olduğunu anlattı. Selahattin Yusuf, Amerika Birleşik Devletleri’nin ülkeleri hizaya getirmeye çalıştığını da anlatarak, “Amerika tarafında soyut bir ideoloji yaratılıyor ve sonra bu ideolojinin gereği yapılıyor. Örneğin bir kahraman yaratıyorlar, daha sonra o kahramanı ortadan kaldırıyorlar. Bunun en belirgin örneğini Irak’ta Saddam Hüseyin de gördük” dedi.  

Programın sonunda Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Osman Aydın, yazar Selahattin Yusuf’a çini bir tabak hediye etti ve katkılarından dolayı teşekkür etti. Osman Aydın, kültür etkinliklerinin hızlı bir şekilde devam edeceğini söyledi. Panel sonrasında Selahattin Yusuf, kitaplarını imzaladı.