6. Sakarya Uluslararası Kısa Film Festivali ödül ve final programına katılan Başkan Ekrem Yüce, “Bu yıl Büyükşehir Belediyemiz ve üniversitemiz işbirliği ile gerçekleştirdiğimiz festivali şehirle bütünleştirerek, özdeşleştirmeye gayret ettik. Şehrin sosyal ve kültürel hayatına büyük katkılar sunan etkinlikleri her zaman destekliyoruz. Festival kültürel ve sosyal dokuya yaptığı katkıların yanında, şehrimizin tanıtımında da önemli rol oynuyor” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 6. Sakarya Uluslararası Kısa Film Festivali ödül ve final programına katıldı. Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Üniversitesi ortaklığı Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla gerçekleşen program Millet Bahçesi’nde gerçekleşti. Programa Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, ilçe belediye başkanları, eğitim görevlileri, Büyükşehir bürokratları ve birçok vatandaş katıldı. Programın açılışında SAÜ eğitim görevlisi Özge Zeybek, Türk Halk Musikisinden eşsiz parçaları katılımcılar için seslendirdi. Hazırlanan kısa filmler gösterildi ve kazananlar ödülleri ile buluştu.

Sakarya genç sinemacılara ev sahipliği yapıyor
SAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, “Büyükşehir Belediyesine Sakaryalılar adına teşekkür ediyorum. Üniversiteler bilim yuvalarıdır. Bilim denildiğinde kültür ve sanat içinde ele alınmalıdır. Böyle bir organizasyona ev sahipliği yaparak genç sinemacılara ev sahipliği yapan Sakarya, her öğrencimizi cesaretlendiriyor. Bu yarışmaya film gönderen ve kazanan kazanamayan herkese teşekkür ediyorum. Bizlerin daha güzel filmler izlemesini sağlayacak bu arkadaşları yürekten tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.

3 temel fonksiyon ile ilerliyoruz
SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, “Üniversitelerin 3 temel fonksiyonu var. İlki eğitimde SAÜ olarak sürekli yeni modeller deniyoruz. Gençleri destekleyen bu modelleri Türkiye’de model olarak ihraç etme kapasitemiz var. Bu yıl 16 farklı üniversiteye de destek verdik. Biz bu eğitim modelini salgın sonrası içinde kullanmayı planlıyoruz. İkincisi araştırma fonksiyonu üniversiteler için de çok önemli. SAÜ, ürettiği ürünlerle gelir elde eden bir konumda. Bu şehrin markası SAÜ bunu başarmış durumda. Araştırmacılarımız artık sahada ve daha çok ürünle hem Türkiye’ye hem de Dünya’ya hizmet vereceğiz. Üçüncüsü Sosyal yarar fonksiyon ile sosyolojiden iletişime her alanda faaliyetler yürüyor. İletişim fakültesinin yapmış olduğu bu faaliyet gerçekten çok önemli. Bu festivalin çok daha değerli ve yeni yönetmenlere kapı aralayacağını düşünüyorum. Hepinize katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Bu etkinlikleri her zaman destekliyoruz
Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya Kısa Film Festivali, 2015 yılında Golden Pumpkin Kısa Film Yarışması olarak serüvenine başladı. 2017 yılında ise uluslararası bir festival olma yolunda çalışmalar başladı. “Türkiye’yi Seviyorum Çünkü” teması ile yapılan yarışmada kısa film festivali uluslararası bir hüviyet kazanmış oldu. Bu yıl Büyükşehir Belediyemiz ve Üniversitemiz işbirliği ile gerçekleştirdiğimiz festivali şehirle bütünleştirerek şehrimizle özdeşleştirmeye gayret ettik. Şehrin sosyal ve kültürel hayatına büyük katkılar sunan bu tarz etkinlikleri her zaman destekliyoruz. Kültürel ve sosyal dokuya yaptığı katkıların yanında ayrıca şehrimizin tanıtımında da önemli rol oynuyor” dedi.

Sakarya kültürel anlamda ön plana çıkıyor
Açıklamasına devam eden Başkan Ekrem Yüce, “Kısa filmler, bizlere farklı bakış açıları sunar ve sinemanın gelişmesine katkı sağlar. Sakarya’nın ulusal ve uluslararası camiada bu tarz kültürel faaliyetleri ile ön plana çıkması bizleri memnun ediyor ve gururlandırıyor. Sanatı ve sanatçıyı desteklemek, onların, sanatseverlerin yeni ufuklar açmasına, yeni bakış açıları sağlamasına ön ayak olmak çok önemlidir. Tarih boyunca da bu böyle olagelmiştir. Sanatı ve sanatçıyı desteklemek bizim kültürümüzde, geleneğimizde önemli yer tutar” dedi.

Yarışmaya katılanları tebrik ediyorum
Başkan Yüce, “Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak genç sanatçılara daima destek olmaya önem gösteriyoruz. Şehrimizin kültürünü, doğasını, tarihini, tüm dünyaya tanıtmasını sağlayacak bu tarz organizasyonları desteklemeye devam edeceğiz. Film festivaline katılan tüm sanatçılarımızın, gençlerimizin emeğine sağlık. Bu yıl festivalde 120 film yarıştı. Kurmaca ve belgesel dallarında 3’er ödül verilecek. Eğitimin merkezi ve tepe noktası Sakarya üniversitesidir. Gençler sizinle büyüyor, gençler sizinle bu şehre katkı sağlayacak. Gelecek sizin elinizde. Yarışmaya katılan tüm gençleri tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Seneye, pandemiden uzak çok daha iyi bir organizasyonla görüşmek üzere Hepinizi en içten ve samimi duygularımla selamlıyorum” dedi.

Gençler sizlerle yükselecek
Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu, “Toplumlar ve milletler uçmak isterlerse kanatlara sahip olmalıdır’ diyordu bir kitap. Sakarya Üniversitesi’nin bilime ve sanata katkısıyla toplumumuzu ve gençlerimizi uçuracak durumda. Bütün kısa film yapımcılarına yönetmenlerine şükranlarımı sunuyorum. Bu tür faaliyetlerde sizlerle beraber olmak. Büyükşehir’imizin bu faaliyetlere destek olması bizleri ziyadesiyle memnun edecektir. Herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyor hayırlı akşamlar diliyorum” dedi.