Kötü Anayasa Demokrasiyi Yaralar

Kötü anayasa demokrasiyi ayağından vurur

1960 darbesi hakkında da ilginç tespitlerde bulunan Turan Alkan, “1960 darbesi yanlış bir darbeydi Her şeyden önce askeri gelenek açısından yanlış bir darbeydi. Askerdeki emir komuta zincirini kırmış oldu. Atatürk yaşasaydı o darbeyi yapan subayları idam ederdi” diye konuştu. Yeni anayasa tartışmalarına da değinen Ahmet Turan Alkan, anayasaların özgürlükleri artırması gerektiğini söyledi. Alkan, “Kötü anayasa, pabuçtan çıkan çivi gibi demokrasinin ayağına vurur” diye konuştu.

 

Devlet vatandaşını serbest bırakmalı

Devletin vatandaşına hiçbir fikri dayatmaması gerektiğini de vurgulayan Alkan, “Benim devlete iki tane borcum var. Bunlar birisi askerlik ki bunu yaptım. Diğeri ise vergi ödememdir ki bunu da halen yapıyorum. Bunun dışında devletin bana hiçbir şekilde karışmaması gerekiyor. Hiçbir fikri empoze etmemesi, hiçbir fikri dayatmaması gerekiyor. Devlet vatandaşını serbest bırakmalıdır” dedi. Doç. Dr. Ahmey Turan Alkan programın sonunda katılanların sorularını cevapladı.

Program bitiminde Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan, Ahmet Turan Alkan’a verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ederek, kendisine çiçek takdim etti.