İnşa çalışmalarının başladığı Kocaali Sahil Park ve Çevre Düzenleme Projesi’nde incelemelerde bulunan Başkan Toçoğlu, “Kısa süre önce ihalesini gerçekleştirdiğimiz projede çalışmalarımızı başlattık. 20 bin metrekarelik alan üzerinde hayata geçireceğimiz tesis, Kocaali ilçemizin sosyal hayatına ve turizm potansiyeline önemli bir ivme kazandıracak” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, ihalesi tamamlanan ve kısa süre önce inşa çalışmalarının başladığı Kocaali Sahil Park ve Çevre Düzenlemesi Projesi’ni yerinde inceledi. İncelemede Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan ve Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar’da hazır bulundu. Çalışmaları süratli bir şekilde tamamlayacaklarını ifade eden Başkan Toçoğlu, Kocaali’nin sosyal hayatına ve turizm potansiyeline önemli bir tesis hediye edeceklerini vurguladı.

Hafriyat çalışmaları sürüyor
Caferiye Mahallesi’nde devam eden çalışmalarla ilgili bilgiler veren Başkan Toçoğlu, “Şu anda Sahil Park ve Çevre Düzenleme Projemizde hafriyat çalışmaları devam ediyor. Restoranın temeli için hazırlıklar sürüyor. Havuz için kazı işlemleri başlamış durumda. Amacımız en kısa süre içerisinde bu tesisi tamamlayarak hizmete almak. Tesisimiz yaz aylarının gündüz vakitlerinde sadece kadınlara hizmet sunacak. Bu yönüyle Kocaali’nin yakın bölgelerden çok fazla insanı buraya çekmesini bekliyoruz. Tabi durum böyle olunca Kocaali ilçemiz ticari yönden de bir hareketlilik kazanacaktır” diye konuştu.

Çok yönlü bir proje
Proje ile ilgili detayları paylaşan Başkan Toçoğlu, “Tesisimizi Kocaali Belediyesi’nden tahsis ettiğimiz 20 bin metrekarelik alan üzerine inşa ediyoruz. Projemizde sadece kadınlarımızın kullanabileceği bir plaj, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, kafeterya, oturma grupları, spor alanları ve yeşil alanlar yer alacak. Gerçekleştirdiğimiz Sahil Park ve Çevre Düzenlemesi Projemizin Kocaali ilçemize de hem sosyal anlamda hem de turizm potansiyeli açısından canlılık katacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Toçoğlu’na hizmet teşekkürü
Bu önemli proje için Başkan Toçoğlu’na teşekkür eden Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, “Kocaali Sahil Park ve Çevre Düzenlemesi projesi ilçemiz turizm geleceğine önemli ölçüde katkı sunacaktır. Yaz aylarında artan nüfus ekonomimizi de hareketlendirecektir. Ayrıca hemşerilerimiz sosyal anlamda vakit geçirebilecekleri bir tesise de kavuşmuş olacak. Bu projenin ilçemize kazandırılmasında emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na ve ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.