‘Rüya Kadar’ isimli söyleşi ve imza günü programında katılımcılarla buluşan Yazar Doğukan İşler, “Hayal dünyamın gelişmesini sağlayan kitap okumaktan başka bir şey değil. Kitap okuyarak kendimi keşfettim” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Şubat Kültür Sanat Etkinlikleri söyleşi ve imza günü programı ile devam etti. ‘Rüya Kadar’ kitabının yazarı Doğukan İşler’in konuşmacı olarak katıldığı programlar, Sezginler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Faik Baysal Kütüphanesinde gerçekleştirildi. Programda Doğukan İşler, öğrencilerin ve kültür sanat dostlarının sorularını cevaplayıp, katılımcılar için kitabını imzaladı.

Doğukan İşler’in konuşmasından satır başları şu şekilde;

Sevdiğim şeyi yapıyorum
“Lise yıllarımdan beri öykü, şiir ve deneme yazıyorum. Kendi imkânlarımla yazdıklarımı çeşitli edebiyat dergilerine gönderiyordum. Sonrasında dergilerde yazmaya başladım. İstanbul’a üniversite okumaya gelince farklı edebiyat ve yayıncılık ortamlarına girdim. Farklı insanlarla tanıştım ve yayıncı oldum. Şuan yayınevinde çalışıyorum. Mesleğim editörlük, işim yazarlık. Hayatımda kitaplardan başka çok bir şey yok. İşe gidiyorum. Eve dönüyorum. Bir şeyler yazıyorum sonra bu kitaba dönüşüyor. Sevdiğim bir şey yaptım ve bunun daha sonrasında maddi bir geliri olduğunu gördüm.”

Kendimi kitapla keşfettim
“Bir yazarın ilk önce iyi bir okur olması gerekiyor. Yıllar öncesinden gerek hikâye gerek kurgu açısından nasıl bir birikimi olduğunu ve farklı örnekleri görmesi gerekiyor. Benim en çok etkilendiğim yazar Oğuz Atay’dır. Sürekli ismini duyuyordum ancak belli birikime ulaşmadan kitaplarını okumamayı tercih ettim. Bu birikimi kendimde hissettiğim zaman Oğuz Atay’ın hayatını ve kitaplarını okumaya başladım. Okuduktan sonra kendime daha yakın buldum ve bakış açım değişti. Hayal dünyamın gelişmesini sağlayan kitap okumaktan başka bir şey değil. Kitap okuyarak kendimi keşfettim.”