Kent Meydanı'nda Sema Ayini

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ramazan ayı kültür sanat etkinlikleri devam ediyor. Etkinlikler kapsamın mehteran konserleri, meddah ve gölge oyunları ile konserler ve gösteriler düzenleniyor. Etkinliklerin geçen akşamki bölümünde ise sema gösterisi vardı. Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu tarafından icra edilen sema gösterisi ilgiyle izlendi. Meydanı dolduran Sakaryalılar sema gösterisini başından sonuna kadar huşu içerisinde izledi. Gösteri bitiminde Tasavvuf Müziği Topluluğu izleyicilerden büyük alkış aldı. Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Ak Parti Sakarya Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün ve Şaban Dişli ile Sakarya Emniyet Müdürü Ali Bilkay da gösteriyi izleyenler arasındaydı. Gösterisi sonrasında Topluluk Müdürü Ömer Faruk Belviranlı’ya plaket takdim eden ve kısa bir konuşma yapan Vali Mustafa Büyük, Ramazan ayında düzenlenen bu etkinliklerin ramazan şenliği yaşattığını söyledi. Vali Büyük, etkinlikleri düzenleyen belediyeyi de kutladı. Topluluğun Genel Sekreteri Yusuf Kayya’ya çiçek takdim eden Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise etkinliklerin ramazan ayı boyunca devam edeceğini söyledi. Başkan Zeki Toçoğlu, “Bu akşam çok güzel bir gösterisi izledik. Bu güzel gösteriyi sunan bütün Mevlana dostlarına şükranlarımı sunuyorum. Belediye olarak düzenlediğimiz kültür etkinliklerimiz inşallah ramazan ayı boyunca devam edecek. Birbirinden güzel programları Sakaryalılarla buluşturma devam edeceğiz” diye konuştu.