Uygulamaya konulduğu tarihten bu yana Sakaryalılara toplu taşımada büyük kolaylıklar sağlayan Kart54’te 2016 yılında 14 milyon kullanım sayısına ulaşıldı. Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, “Yılın bitmesine sayılı günler kala Kart54’lü biniş sayımız yaklaşık 14 milyona ulaştı. Bugüne kadar ise son rakamla birlikte toplamda 64 milyon rakamına ulaşmış durumdayız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından özel tasarımı ile Sakaryalılara hızlı, ucuz ve kolay ulaşım imkânı sunan Kart54’ün hizmete alındığı günden bu yana kullanım sayısı 64 milyon seviyesine ulaştı. 2016 yılının bitmesine sayılı günler kala son rakamları kamuoyu ile paylaşan Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, “Yılın bitmesine sayılı günler kala bu yılki Kart54’lü biniş sayımız yaklaşık 14 milyona ulaştı. Toplamda ise 64 milyon rakamına ulaşmış durumdayız” diye konuştu.

Kart54’lü sayısı 198 bin
Pistil, “Toplu taşıma araçlarında ücret ödemeleri ve nakit kullanımı yerine hayata geçirdiğimiz Kart54 uygulamamıza rağbet her geçen gün artıyor. 2016 yılında bugüne kadar yaklaşık 26 bin Kart54 satımı gerçekleşti. Böylece şehir genelinde Kart54 kullanan hemşerilerimizin sayısı 198 bin seviyesine ulaştı. Ulaşımda rahatlık getiren uygulamamızın kullanımı her geçen gün yaygınlaşıyor. Hemşerilerimize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Dolum merkezi sayısı 197
Kart54 dolum merkezi sayısını da 197’ye çıkardıklarını kaydeden Fatih Pistil, “Bunun dışında şehrin muhtelif bölgelerinde bulunan 5 adet KİOS Kart54 dolum noktamız var. 3 adet işlem merkezimizde de hemşerilerimizin hizmetindeyiz. Yenicami’de merkez ofisimiz, Kent Meydanı’nda dolum ve kart satışı yapılan bir noktamız, Sakarya Üniversitesi Merkez Kampüsü’nde de SAÜ kartlarını açan ve dolum yapan bir işlem merkezimiz söz konusu” şeklinde konuştu.