Büyükşehir Belediyespor Kano Takımı, Eskişehir’de düzenlenen Durgunsu Kano Türkiye Kupası Yarışları’nda Genç Erkekler kategorisinde şampiyon olurken, Büyük Erkekler kategorisinde ikincilik ve Büyük Bayanlar kategorisinde de üçüncülük kupalarının sahibi oldu.

Sakarya Büyükşehir Belediyespor Kulübü Kano Takımı, Kano Federasyonu’nun 2016 yılı faaliyet programında yer alan Durgunsu Kano Türkiye Kupası Yarışları’na katıldı. 26-28 Ağustos tarihleri arasında Eskişehir Sarısungur Mamuca Göletinde gerçekleşen yarışlarda 12 ilden 200 sporcu yer aldı. Büyükler, gençler, yıldızlar, minikler ve mini minikler kategorilerinde yapılan yarışlara Büyükşehir Belediyespor turnuvaya damga vurdu.

Turnuvaya Büyükşehir Damgası
Turnuva oldukça çekişmeli mücadelelere sahne oldu. Türkiye Şampiyonası sonunda madalyalar sahiplerini bulurken, en fazla madalya alan kulüpler kupalarını aldı. Yarışların sonunda Büyükşehir Belediyespor Kulübü Genç Erkekler kategorisinde şampiyon olurken, Büyük Erkekler kategorisinde ikincilik ve Büyük Bayanlar kategorisinde de üçüncülük kupalarının sahibi oldu.

Başarı Artarak Devam Edecek
Turnuvada elde eden başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getiren Gençlik ve Spor Şube Müdürü Yusuf Ertuğrul Erdem, “Eskişehir’de gerçekleştirilen turnuvada önemli bir başarı elde ettik. Tüm oyuncularımızı ve teknik ekibimizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Şimdi 2 – 4 Eylül tarihleri arasında yine Eskişehir’de yapılacak Olimpik Umutlar Durgunsu Kano Yarışları’nda ve Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri seçme ve değerlendirme yarışlarında da aynı başarının artarak devam edeceğine inanıyorum” diye konuştu.