Kan Grubuna Göre Beslenmeli

Genetiği ile oynanan her gıdaya vücut tepki verir
Başlangıçta bütün insanların sıfır kan grubuna sahip olduğunu dile getiren Mehmet Ali Bulut, “Temel kan grubu 0’dır. Doğal olan herhangi bir ürüne karşı tepkisi yoktur. Peynir yapaydır, kültür ürünüdür. Süt ise hastır. Genetiği ile oynanmış her gıdaya tepki verir. Cenabı Hakk’ın yarattığı insan kan hücresi, insan için yaratılmış olan gıdaları yemek üzerine tasarlanmıştır. Sıfır kan grubunun gıdalara karşı intoleransı yoktur. Fakat A grubu sapmadır. Bu kan grubu insanoğlunun tembelliğinden dolayı ziraatın ürettiği tahılları yiyerek kanını mutasyona uğrattı ve A Grubu kan ortaya çıktı. A bozulma kandır, mutasyondur. Tespit edilmiş en eski A kan grubu 19 bin yıl önce Mezopotamya’da ortaya çıkmıştır” diye konuştu.

 

En eski AB, 1500 yıl önce

En eski B kan grubu ise Himalayalar’da, 3 bin metrede tespit edildiğini söyleyen Mehmet Ali Bulut, “B grubunda tahıl, ekmek, sebze yoktur. Sadece süt ve et ile beslenen göçebe insanların kanı mutasyona uğramıştır ve B grubu ortaya çıkmıştır. B grubunu 0 grubundan ayıran en önemli özellik kan hücresindeki D-galaktozamindir. AB ise evlilik kanıdır. En eski AB kan grubu 1500 yıl önce Anadolu’da görülmüştür. Çünkü Anadolu milletler geçiş yoludur, kavimlerin birleşmesi sonucu ortaya çıkmış bir kan grubudur” ifadelerini kullandı.

 

 

Sağlıklı ve bilinçli beslenme
Sağlıklı bir beslenme için her şeyden önce bilinçli olmak gerektiğini belirten Bulut, kişinin kendisine faydalı olan besinleri tüketmesi gerektiğini ifade etti. Konferansın sonunda, Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, Mehmet Ali Bulut’a çiçek takdim ederek verdiği bilgilerden dolayı teşekkür etti. Daha sonra Mehmet Ali Bulut, yazarı olduğu “Can Boğazdan Çıkar” adlı kitabını Sakaryalılar için imzaladı.