Kadınların Emeği Görülmüyor

Nesrin Semiz, “Kadınlarımız her alanda çok çalışıyorlar. Fakat nedense kadınlarımızın emeği görülmüyor. Örneğin ev hanımı bir kadını ele alırsak, birden çok işi bir arada yapıyorlar. Fakat maalesef ev hanımına evde oturuyor muamelesi yapılıyor. Mesela siyasette kadınlarımız çok fazla çalışıyorlar. Özellikle mutfak kısmında çok uğraşıyorlar. Kapı kapı dolaşıyorlar. Fakat siyasi paye almaya gelince maalesef göz ardı ediliyorlar. Derneklerde, vakıflarda kadınlarımız emek yoğun çalışıyorlar. Fakat maaş bile almıyorlar. Bu konuları mutlaka çözüme kavuşturmalıyız” dedi.

 

Hz. Hatice kadınlar için önemli bir örnek
Nesrin Semiz’den sonra söz alan Gazeteci Yazar Halime Kökçe ise, kadınların hayatın her aşamasında etkin rol oynaması gerektiğini söyledi. Halime Kökçe, Hz. Hatice’nin kadınlar için çok önemli bir figür olduğunu belirtti. Kökçe, “Hz. Hatice’nin hayatına baktığınız zaman görürsünüz ki çok etkin roller üstlenmiş. Kendisi çok iyi bir eş ve ticaretle uğraşan bir insan. Böyle hanımlar bizler için önemli örnekler” diye konuştu.

Konuşmacılar daha sonra katılımcıların sorularını da cevapladı. Programın sonunda konuşmacılara çini bir tabak hediye eden Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Fevzi Kılıç, panelistlere verdikleri bilgilerden dolayı teşekkür etti. Fevzi Kılıç, düzenledikleri etkinliklerin devam edeceğini de belirtti.