OSM’de düzenlenen ‘Gençlerle Baş Başa’ programında konuşan Yazar Gündüzalp, “İnsan kâinatın meyvesidir. Rabbimiz bu kâinatta bizi misafir ediyor. Yazın baharı, kışın karları halı gibi seriyor önümüze. Kur’an bize kâinat kitabını anlatıyor, Rabbimiz dünyada bizi yalnız bırakmıyor” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Gençlerle Baş Başa’ programlarında 57 hafta geride kaldı. Yazar Selim Gündüzalp’in her Cumartesi günü, Ofis Sanat Merkezi’nde gençler ile buluştuğu programlarda bu hafta, Hz. Muhammed’in örnek hayatı ve insanın kâinattaki önemi konuşuldu. İnsanın yaptığı işleri küçük görmemesi gerektiğini vurgulayan Yazar Gündüzalp, “Sevgili Peygamberimiz, ‘Bir yerin efendisi oraya hizmet edendir’ buyurmuştur. Ne yapıyor olursak olalım, küçük veya büyük nerde bir hizmet eden varsa oranın efendisi odur” diye konuştu.

Bizi yalnız bırakmıyor
Gündüzalp, “İnsan kâinatın meyvesidir. Rabbimiz bu kâinatta bizi misafir ediyor. Yazın baharı, kışın karları halı gibi seriyor önümüze. Kur’an bize kâinat kitabını anlatıyor, Rabbimiz dünyada bizi yalnız bırakmıyor. Hatta bizi Fahr-i Kâinat, Peygamber Efendimize de ümmet kılarak bize ne kadar değer verdiğini gösteriyor. Kâinata güzel bir nazarla bakmaya çalışalım. Biz insanız. Bütün kâinat bizim için yaratılmıştır. Melekler dahi insanı alkışlıyor, Rabbinin sanatını Suphanallah, Maşallah diyerek takdir eden insana Melekler bile hayret ediyor. İnsanın ağzından çıkan bir söz bazen bir kâinata bedel olabiliyor” ifadelerini kullandı.