Küresel Çevre Fonu’nda Sakarya’da hayata geçirilen çalışmalar ile ilgili bilgiler veren AB ve Dış İlişkiler Uzmanı Arzu Saygıner Çil, “‘Herkes kendi belediyesini iklim dostu yapsa bütün ülke iklim dostu olurdu’ düsturundan hareketle faaliyetlerimizi hayata geçiriyoruz. Küresel ısınma konusunda Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin kapasitesini geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Küresel çevrenin korunması amacı ile faaliyetlerini sürdüren Küresel Çevre Fonu’nda Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından sürdürülen çevre yatırımları tanıtıldı. Ankara Birleşmiş Milletler Binası Advocacy Hall’de gerçekleştirilen programda, Ornitofoto Derneği, WWF Türkiye, Sürdürülebilirlik Akademisi, Küresel Denge Derneği ve Dünya Enerji Konseyi Türkiye Derneği üyeleri yer aldı.

Kapasitemizi Geliştireceğiz
AB ve Dış İlişkiler Uzmanı Arzu Saygıner Çil tarafından gerçekleştirilen sunumda, Sakarya'da hayata geçirilen çevre projeleri ve sürdürülebilir şehir çalışmaları katılımcılar ile paylaşıldı. Çil yaptığı konuşmada küresel iklim değişikliği, karbon emisyonu ve sürdürülebilir şehir çalışmaları başlıklarında Büyükşehir Belediyesi’nin deneyimleri ile ilgili bilgiler verdi. Çil, “’Herkes kendi belediyesini iklim dostu yapsa bütün ülke iklim dostu olurdu’ düsturundan hareketle faaliyetlerimizi hayata geçiriyoruz. Küresel ısınma konusunda Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin kapasitesini geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.