Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi tarafından hafriyat toprağı, inşaat yıkıntıları başta olmak üzere her türlü atık taşıyan kamyonlara yönelik denetimi daha verimli hale getirmek için çalışmalar yapılmaya devam ediliyor. Bu kapsamda şehrin girişinde belirlenen noktalara online kamera takip sistemi kuruldu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından kaçak hafriyat ve çeşitli atıkların dökümleri için yapılan denetimler devam ederken, bir yandan da gerekli tedbirlerin alınması noktasında adımlar atılmaya devam ediliyor. Alınan tedbirlerle ilgili açıklamalarda bulunan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Recep Karamehmetoğlu, denetimleri daha etkin hale getirmek için 7 gün 24 saat hizmet sunacak online kamera sisteminin kurulduğu bilgisini verdi.

Caydırıcı cezalar
Yeşili ve temiz doğasıyla ön plana çıkan Sakarya’da çevresel kirliliğe izin vermemek için denetimlerine aralıksız devam ettiklerini vurgulayan Karamehmetoğlu, “Özellikle Kocaeli ve İstanbul’daki fabrikaların sanayi atıklarını o bölgelerde yer bulamayanlar şehrimize getiriyorlar. Şehir dışından herhangi bir atığın getirilerek şehrimize bırakılması yasak. Bizlerde kaçak olarak gerçekleştirilen hafriyat ve çeşitli atıkların dökümleri için gerekli denetimleri yapıyor ve tedbirler alıyoruz. Bu kapsamda yasa dışı döküm yaparken yakaladığımız şahıs ve şirketlere 2872 Sayılı Çevre Kanunu kapsamında idari para cezaları kesiyoruz” diye konuştu.

6 noktada online kamera sistemi
Karamehmetoğlu, “İl dışından şehrimize getirilen ve kaçak dökümleri yapılan hafriyat toprağı, inşaat yıkıntıları başta olmak üzere her türlü atık taşıyan kamyonların denetimi için ayrıca online kamera sistemine geçiş yaptık. Bu çalışmadan maksimum verim alabilmek için şehrin giriş noktalarını inceledik. İncelemelerimiz sonucunda ilk etapta 6 noktada kamera sistemini devreye aldık. Gece görüş özelliği ve plaka okuma donanımlarına da sahip olan kameralarımız 7 gün 24 saat hizmette olacaklar. Kaçak dökümler için devam eden saha denetimlerimiz uygulamaya aldığımız online kamera sistemi ile daha verimli bir hale gelecek. Böylece şehrimizi atıklardan daha etkin bir şekilde koruyabileceğiz” ifadelerini kullandı.