Büyükşehir Belediyesi SAÜ Vakfı Koleji öğrencilerine çevre konulu bir seminer verdi. Eğitimde konuşan Eğitimci Fikret Uluç, “Her atık çöp değildir. Ambalaj atıkları, bitkisel atık yağlar, atık madeni yağlar, atık piller, elektronik atıklar ve ömrünü tamamlamış lastikler çöp değildir ve ayrı toplanması gerekir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, ilk ve ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine yönelik başlattığı eğitim çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Sakarya Üniversitesi Vakfı Koleji öğrencilerine dönük çevre eğitimi verildi. Öğrencilere atık yönetimine ilişkin çok çeşitli başlıklarda bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi personeli eğitimci Fikret Uluç, seminerin sonunda öğrencilerin sorularını da cevaplandırdı.

Atıklar Ayrı Toplanmalı
Uluç, “Her atık çöp değildir. Ambalaj atıkları, bitkisel atık yağlar, atık madeni yağlar, atık piller, elektronik atıklar ve ömrünü tamamlamış lastikler çöp değildir ve ayrı toplanması gerekir” diye konuştu. Uluç programın devamında Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin çevre başlığında hayata geçirdiği projeleri öğrencilere tanıttı. Öğrencilere çevre hassasiyeti konusunda yürütebilecekleri bireysel çalışmalar ile ilgili tavsiyeler de verildi.