Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kadın-Yazar Buluşması’nda konuşan Bozdoğan, “Yeni Türkiye; totaliter devletin, vesayetçi yönetimin, tek boyutlu bir toplum tasarımının, halk karşıtı bir duruşun olmadığı bir tasavvurdur. Yani demokrasisi normalleşen, kimliklerin hepsine eşit mesafede duran, ekonomisi büyüyen, uluslararası itibarı olan bir Türkiye” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kadın Gelişim Akademisi, yazar buluşması ile devam etti. Sosyal Gelişim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu’nun yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Programda konuşan Yeni Türkiye kitabının yazarı Betül Soysal Bozdoğan, “Yeni Türkiye’nin Kadınları kitabını yazmaya başladığım zaman farklı kimliklerden farklı etnik yapılardan insanlara ulaşmak istedim. Hangi etnik kökenden olursak olalım farkındalık yaratmalıyız. Yeni Türkiye’nin değişimi başladı. Hepimiz zorlu bir süreçteyiz. Hep birlikte bu sürece yapıcı bir şekilde katkı sağlamalıyız” ifadelerini kullandı.

Uluslararası itibarı olan bir Türkiye
Bozdoğan, “Yeni Türkiye; totaliter devletin, vesayetçi yönetimin, tek boyutlu bir toplum tasarımının, halk karşıtı bir duruşun olmadığı bir tasavvurdur. Yani demokrasisi normalleşen, kimliklerin hepsine eşit mesafede duran, ekonomisi büyüyen, uluslararası itibarı olan bir Türkiye. Yeni Türkiye çok şey vaat ediyor. İdeal bir kimlik dayatmanın ötesinde bireyin tercihlerini önemsiyor. Yeni Türkiye, özünde var olan vizyonu yeni bir perspektifle hayata geçiriyor. Her biri asli birer unsur olan kimliklerin özelliklerini koruyarak onlara bu ülkenin vazgeçilmez zenginlikleri olduğu hissini yaşatıyor” dedi. Programın sonunda Betül Soysal Bozdoğan sevenleri ile bir araya gelerek Yeni Türkiye’nin Kadınları adlı kitabını imzaladı.