‘Gürültüye Hassas Sakarya’ Projesi kapsamında Büyükşehir ekipleri denetimlerini sürdürüyor. Daha yaşanabilir bir Sakarya hedefi ile başlatılan proje kapsamında ilçe belediyeleri ile eşgüdümlü çalışmalar yürütülüyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ‘Gürültüye Hassas Sakarya’ Projesi ile ilçelerde yürüttüğü gürültü denetimlerini aralıksız sürdürüyor. İlçe belediyeleri ile uyumlu bir şekilde çalışarak gürültü kirliliğinin önüne geçeceklerini ifade eden Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Türker Vardar, hedeflerinin daha yaşanabilir bir Sakarya olduğunun altını çizdi..

Denetimler Sürecek
Vardar konuşmalarını şu şekilde sürdürdü, “Gürültüye Hassas Sakarya’ projemiz ile ilçelerde gürültü denetimlerimizi sürdürüyoruz. Daha öncede açıkladığımız gibi gürültü ölçmede kullandığımız cihazları ilçe belediyelerimizde bu konuyla ilgilenen yetkililere teslim ettik. Cihazların teslimin ardından ilçe belediyelerimizle birlikte gürültü ölçümlerini gerçekleştiriyor ve işletmelerin gerekli önlemleri alması konusunda uyarılarda bulunuyoruz. Gürültü konusunda denetimlerimize devam ederek huzurlu bir ortamı sağlamaya dönük çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.