Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Çevre Dostu Çocuk Tomurcuk’ projesi ile ilgili bilgiler veren Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Karamehmetoğlu, “Projemizde şimdiye kadar 29 okuldaki 5 bin 870 öğrencmize eğitimler sunduk. Çevre eğitimleri ile birlikte toplumumuzun tüm kesimlerinde çevre bilincini geliştirmek esas hedefimiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan   ‘Çevre Dostu Çocuk Tomurcuk’ projesi kapsamında gerçekleştirilen çevre eğitimleri devam ediyor. Eğitimler ile ilgili bilgi veren Daire Başkanı Recep Karamehmetoğlu, proje kapsamında şimdiye kadar 29 okuldaki 5 bin 870 öğrenciye çevre eğitimi verildiğini, eğitimlerin aralıksız devam edeceğini söyledi.

Aktif katılım
Temiz, düzenli ve korunan bir çevrenin ortaya çıkması noktasında küçük yaşlarda kazanılan bilincin önemine vurgu yapan Karamehmetoğlu, “Verdiğimiz çevre eğitimi ile birlikte toplumumuzun tüm kesimlerinde çevre bilincini geliştirmek esas hedefimiz. Çevreye duyarlı bireyler yetiştirerek bu bireylerde kalıcı davranışların yerleşmesini sağlamalıyız. Öğrencilerimizde çevrenin yanında doğal, tarihi ve kültürel değerlerin korunması noktasında da farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. İnşallah eğitimlerimiz neticesinde öğrencilerimiz çevresel faaliyetlere aktif olarak katılan, çevre sorunlarının çözümünde en önde görev alan bireyler haline geleceklerdir” diye konuştu.

38 okulda eğitim
Çevre eğitimleri kapsamında öğrencilere kendilerini projeye bağlı hissettirecek bir takım çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Karamehmetoğlu, “Bu kapsamda eğitimlerimize katılan öğrencilerimize çevre konulu kitapçık, rozet ve sertifika dağıttık. Projemiz ile birlikte Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 38 okulumuzun ana sınıfı ve ilköğretim 1.sınıf öğrencilerinden oluşan toplam 7 bin 229 öğrenciye çevre eğitimi vermeyi amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.