Şehir içi trafiğini olumsuz etkileyen en önemli sebeplerden birinin hatalı parklanmalar olduğunu dile getiren Semih Bayraktar, “Hatalı parklanmalar trafiği yavaşlatıyor hatta zaman zaman durduruyor. Hep birlikte hatalı parklanmalar konusunda bir duyarlılık oluşturmalı, trafiğin rahat ve hızlı akmasına olanak sağlamalıyız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Semih Bayraktar, trafik akışını olumsuz etkileyen hatalı parklanmalara yönelik duyarlılık çağrısında bulundu. Bayraktar, “Yaşanan trafik sıkışıklığının en önemli sebebi hatalı parklanmalardır. Bu konuda denetimlerimizi arttıracağız. Vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlılık ve hassasiyet bekliyoruz” diye konuştu.

Hatalı parklanmalar
Bayraktar, “Hatalı parklanmalar sizlerinde takdir edeceği gibi trafikte yaşanan sıkışıklıkların en önemli sebebidir. Bu konuda hassasiyet göstermemiz gerektiğini bir kez daha hatırlatmamız gerek. Bu durum hem araç hem de yaya ulaşımında büyük zorluklar oluşturuyor. Hep birlikte hatalı parklanmalar konusunda bir duyarlılık oluşturmalı, trafiğin rahat ve hızlı akmasına olanak sağlamalıyız. Zabıta teşkilatı olarak bu yönde denetimler gerçekleştiriyoruz, gerçekleştirmeye de devam edeceğiz” dedi.

Hassasiyet çağrısı
Bayraktar, hatalı parklanmaların önüne geçmek adına vatandaşlardan duyarlılık beklediklerini ifade ederek konuşmalarını şu şekilde tamamladı; “Trafik güzergahlarına, kaldırımlara, duraklara araçlarımızı park etmeyelim. Bu konuda tüm hemşehrilerimizin hassasiyet göstermelerini bekliyoruz. Çünkü hatalı parklanmalar trafiği yavaşlatıyor hatta zaman zaman durduruyor. Bu durumun önüne geçmek için birlikte hareket etmeliyiz” diye konuştu.