“Çocuklarımız ve Biz Neden Hastalanıyoruz” konulu konferansta konuşan Tıp Editörü Hatice Misge, “İnsan bedeninde bütün sistemler, organlar, hücreler, hücre organelleri ve üretilen bütün hormon ve enzimler birbirinden haberdardır. Mükemmel bir dengede çalışırlar. Hastalıkların başlıca sebepleri beslenme hatalarıdır” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından “Çocuklarımız ve Biz Neden Hastalanıyoruz’ konulu konferans gerçekleştirildi. AKM’de düzenlenen programa Gerçek Tıp Editörü Hatice Misge konuşmacı olarak katıldı. Erken yaşlarda ve sık rastlanılan hastalıkların sebeplerinden bahseden Misge, katılımcılara ayrıntılı bilgiler verdi.

Hastalıkların Sebebi: Dış Faktörler
Hatice Misge, “Günümüzde Hastalık Sebeplerini 3 grupta inceleyebiliriz. Bunlar kimyasal maddeler, beslenmeyle ilgili hatalarımız ve elektromanyetik dalgalardır. İnsan bedeninde bütün sistemler, organlar, hücreler, hücre organelleri ve üretilen bütün hormon ve enzimler birbirinden haberdardır. Mükemmel bir dengede çalışırlar. Hastalıkların asıl sebepleri ise dış faktörlerdir” dedi.

Mizaca Uygun Olmayan Besinler
Misge açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Bağışıklık sistemi dengesini titizlikle korur. Bu dengeye zarar verecek veya değiştirecek her tür maddeyi “antijen” yani düşman olarak kabul eder ve bunlara karşı savunma programı geliştirir. Genetiği değiştirilmiş ürünler, katkı maddeli ürünler, mizaca uygun olmayan besinler, tıbbi ilaçlar, kimyasal maddeler antijendir. Bağışıklık sisteminin sindirim, solunum veya cilt yoluyla bedene giren herhangi bir antijene karşı bedendeki mükemmel dengeyi savunurken hissedilen bazı rahatsızlıklar hastalık zannedilir. Örneğin bağışıklık sisteminin, karışık bir yemeğin zararını kısa yoldan dışarı atmak için uyguladığı kusma veya ishal refleksi hastalık değildir. Buna sebep olan yemek hastalıktır. Bu açıdan bakılınca beslenme hataları, hastalıkların başlıca sebeplerinden biridir.” Gerçekleştirilen programın sonunda Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Emine Çelik, Hatice Misge’ye teşekkür ederek, günün anısına plaket takdim etti.